Annonse

Filminfo og video

Toy Story

De fleste har på en eller annen måte fått med seg hva Toy Story handler om, men skulle du være en av de få som ikke kjenner til filmene skal jeg kort fortelle om dem.

Filmen fra 1995 er filmen som for alvor gjorde animasjonsfirmaet Pixar kjent for den vide verden. Med deres fortelling om lekene til gutten Andy og deres opplevelse av tilværelsen. Midtpunktet blant Andys leker er cowboyen Woody, som alltid har vært Andys favoritt. Men dette blir fort endret når Andy får actionfiguren Buzz Lightyear. Plutselig er ikke Andy like populær mer, og dette liker han dårlig. Disse braker sammen i forskjellige krangler, som ender med at begge kommer bort fra huset. Sammen må de to fiendene jobbe sammen for å komme hjem til Andys trygge hjem.

I oppfølgeren fra 1999 er Woody og Buzz de beste venner og deler på Andys gunst. Men det skal ikke vare så veldig lenge. Moren til Andy har garasjesalg, og ved en misforståelse ligger Andy blant det som skal selges. En leketøysforhandler oppdager Woody og blir helt begeistret. Grunnen til dette er at Woody tilhører en en meget sjelden serie figurer som nå er blitt et samleobjekt, og Woody er en av de få som er igjen. Leketøysforhandleren stjeler med seg Woody og de andre lekene må ut på eventyr for å få Woody tilbake.

[bilde]2009/46/5786[/bilde]

Jeg husker første gang jeg så Toy Story for nesten femten år siden hvor imponert jeg var over kvaliteten på dataanimasjonen. Dette var på tiden da datamaskinen begynte å bli allemannseie og man selv satt og plundret med forskjellige ting, men Pixar dro det hele så mye lenger. Menneskene og lekene ser veldig troverdige ut og det var en sann fornøyelse å se på.

Nå alle disse årene senere er Toy Story fremdeles like aktuelt og neste generasjon har nå muligheten til å se filmen med en kvalitet vi bare kunne drømme om. Borte er den skurrete VHS-kassetten, og med det ordentlige hjemmekinoanlegget kan man virkelig sitte og nyte de fantastiske bildene fra som John Lasseter serverer oss i disse to filmene. Det er tydelig at Disney og Pixar har gjort det de kan for å levere et fantastisk blu-ray-produkt og det har de virkelig klart.

Med 1080p og en ratio på 1.78:1, og krystallklare farger spredd utover hele skjermen er det en ren fornøyelse å sitte og se på disse fantastiske vesene som sprader rundt. Jeg ble til tider nesten stum over hvor bra bildene var, med tanke på alderen filmen egentlig har. Fargene er utrolig klare og gråtonene kommer frem uten noen form for prikker eller støy. Ja, selv under scenene i mørket er bildet nesten krystallskarpt, og det er rett og slett imponerende.

Lyden i filmene er heller ikke noe dårligere. Alle fem kanaler blir flittig brukt gjennom hele filmen, og man føler seg virkelig tilstede i filmen, jeg fant ingen problemer med å leve meg inn i verdenen. Hvis man lukket øynene kunne man fort drømme seg inn i lekeverdenen. Pixar og Disney har virkelig brukt DTS-HD Master Audio 5.1 til det beste.

[bilde]2009/38/5707[/bilde]

En del av ekstramaterialene som følger med disse to utgivelsene er en oppbygging av den tredje filmen som kommer i år. Her får man en lite sniktitt på historien og noen av de nye karakterene vi møter i Toy Story 3. Men det er også en del fine innblikk i de to foregående filmene, om hvordan de ble til og jobben som gikk inn med å skape dem.

Toy Story 1 & 2 er to filmer jeg virkelig kan anbefale dere å ta en titt på, jeg kan nesten garantere dere at dere ikke vil bli skuffet. Sett deg ned en kveld, har du barn så ta de med, og kos dere ordentlig med nesten tre timer kvalitets underholdning.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse