Annonse

Filminfo og video

Pu-239

Timofey Berezin jobber på et kjernekraftverk i Russland da han en dag blir stengt inne i et radioaktivt kammer og får i seg en stor dose radioaktiv stråling. Han får vite av arbeidsgiveren at han har fått en liten dose på 100 rem. Og at dette ikke er skadelig i det lange løp. Han blir suspendert mens utredningen av ulykken pågår.

Timofey finner imidlertid ut at det er løyet om strålemengden, og at han kun har få dager igjen å leve. Desperat etter å sikre fremtiden for sin kone og sønn, stjeler han en beholder med PU-239, og setter seg på toget til Moskva.

Han vil prøve å selge det dødelige stoffet til høystbydende, og treffer en mislykket gangster ved navn Shiv som på grunn av mye rot og tull har fått beskjed om at han kommer til å bli drept i morgen.

Sammen går de gjennom Moskvas underverden på jakt etter en kjøper. Shiv med kontaktene, og Timofey med et av verdens farligste substanser festet til kroppen.
Jeg har aldri hørt om denne filmen før. Men med kvalitetsstempelet HBO på coveret og med skuespillere som Paddy Considine, Radha Mitchell, Nikolai Lie Kaas og Jason Flemyng, fikk jeg jo litt forhåpninger.

Pu-239 er regidebuten til manusforfatteren av ”The Bourne Ultimatum”. Den er produsert av mannen bak ”Hancock” og basert på en novelle av Ken Kalfus.
Historien om Timofey er sterk, og man får sympati for denne desperate mannen som gjør et desperat forsøk på å redde sin familie etter at han selv får den utenkelige beskjeden.

Skuespillerne er gode, og da naturligvis spesielt Paddy Considine i hovedrollen som Timofey.

En ukjent film som absolutt kan anbefales!

Ekstramateriale
Kommentarspor av regissør Scott Burns og produsent Peter Berg.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse