Annonse
Det finnes en idiotsikker oppskrift på å lage en romantisk komedie, en oppskrift som er brukt hundrevis av ganger. Sleng inn litt dårlig humor, utallige flauser og evig mange klisjeer, rør godt rundt, og sett det til heving. Noen ganger funker dette, noen ganger funker det ikke. Denne filmen er dessverre av sistnevnte typen.

Min store fete greske ferie, eller My Life in Ruins som originaltittelen er, handler om Georgia som har flyttet til Hellas, og jobber som reiseguide der. Hun hater både jobben sin og turistene hun er nødt til å drasse rundt med, og de føler akkurat det samme for henne. Hun bestemmer seg for at hun etter denne bussturen skal slutte i jobben. Men noe skjer underveis som hun kanskje ikke hadde forventa, og ting tar en annen vending enn hun hadde trodd.

Akkurat som forventa var filmen en tåpelig romantisk komedie. Den starter med en hovedperson som er veldig stressa og som ikke veit hvordan en skal nyte livet, og som møter mange hindringer underveis. Men, som en kan tenke seg til helt fra begynnelsen, ender filmen lykkelig, og alle får akkurat det de vil ha. De fæle turistene viser seg å være ålreite likevel, og ting ordner seg til tross for, eller kanskje på grunn av, alt som skjer underveis.


Filmen er fylt med gamle vitser som ikke engang er prøvd å gjøre nye, flauser en har møtt på hundrevis av ganger i andre romantiske komedier og de samme stereotypiske karakterene en kan finne overalt. Man finner nemlig håndfull med halvmorsomme, men for det meste bare pinlige, mennesker. En skulle tro at voksne mennesker var over bæsjehumor, men denne filmen viser at det fortsatt er folk der ute som foretrekker den slags humor – og også velger å ha det med i en film. Det er nesten så man blir flau av å se på, på karakterenes vegne. Alt ser ut til å gå galt, gang etter gang, og det er ingen ende på det.

Likevel skal det sies at filmen tar seg opp omtrent halvveis, om enn ikke mye. Den klarte å dra fram et smil i ny og ne, til tross for alt tåpeligheten. Allikevel er dette omtrent det eneste positive jeg kan si om filmen. Etter å ha sett den sitter jeg ikke igjen med noen ting, ikke engang en god følelse. Den var tåpelig fra ende og annen, og om man ser slike filmer for ofte, er nok faren stor for at hjernen etter hvert slutter å funke. Den er, til gjengjeld, en film som er grei å se dersom man trenger å ta en pause fra en stressende hverdag, og vil se andre mennesker som driter seg ut.

Bilde
Selv om det var merkbart bedre bildekvalitet på Blu-Ray enn DVD, vil jeg si at det er unødvendig og bortkastet på en slik film. Annet enn et par episoder underveis var bildene klare og skarpe, og fargene fine, og det var også noen få scener fra Hellas’ landskap hvor kvaliteten kom skikkelig godt fram. Likevel var det ikke noe særlig å skryte av, og jeg tror ikke filmen hadde kommet dårligere ut dersom det ikke hadde vært BD. Dette var altså alt i alt en helt grei opplevelse, men det vil være feil å skryte den opp i skyene.

Lyd
Akkurat som med bildekvaliteten kom ikke lyden særlig godt fram. Filmen bestod for det meste av dialoger og småfunky musikk som verken har behov for, eller klarer å utdype, god lydkvalitet. Det var ikke dybde i noen av lydeffektene, eller musikken, og surroundanlegget fikk vist seg særlig lite i løpet av filmen. Det var også enkelte steder hvor lyden ikke passa med bildet, og jeg blei sittende litt og lure på hvorfor det ikke var ordnet på.

Konklusjon
Alt i alt er dette en film uten egentlig handling og mening. Den er i grunn verken dårlig eller bra – den er bare grei underholding, om man tar den for hva den er. Med en gang man legger noe mer i den, er den dømt til slakt. Men for sitt bruk er den likevel fungerende – underholdning for underholdningens skyld.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse