Annonse
En av Hollywoods største legender, Dennis Hopper, døde i dag etter en lang kamp mot prostatakreft.

Født Dennis Lee Hopper i Dodge City, Kansas 17. mai 1936, begynte sin karriere i 1955 i serien "Medic", og fikk etter hvert flere roller i teater og revyer. Hans første film skulle vise seg å være en av historiens mest ikoniske filmer, Rebel Without A Cause med James Dean. Hopper ble en stor fan av Dean og tok hans dødsfall meget tungt.

Senere skulle Hopper virkelig gjøre seg bemerket med filmer som Cool Hand Luke, The Sons of Katie Elder og True Grit.

Han hadde diverse småroller i en rekke filmer, men hadde rykte på seg for å være vanskelig å ha med å gjøre med å krevende temperament. Dette gjorde at det var vanskelig for ham å få sentrale filmroller.

Hopper tok saken i egne hender, og sammen med vennen Peter Fonda skrev, regisserte og hadde hovedrollene i kultfilmen Easy Rider fra 1969, noe som sterkt bidro til en fornyelse i Hollywood.

Megasuksessen Easy Rider gjorde Hopper ettertraktet i Hollywood.

Gjennom 70- og 80-tallet var Hopper særdeles ivrig og var med i flerfoldige filmer. På nittitallet roet han seg litt mer ned, men deltok med sine onde karakterer der han kunne, blant annet i filmen Speed fra 1994.

Selv om han kjempet mot sykdommen jobbet han de siste årene med sin tv-serie Crash, som er basert på den Oscar-vinnende filmen med samme navn.

26. mars i år fikk han sin stjerne på Hollywood Walk of Fame. Han var da nummer 2403 som fikk en stjerne på denne gaten.

Hopper levde et utagerende liv, han var gift fem ganger og etterlater seg fem barn. Høsten 2009 gikk han ut med at han hadde fått diagnosen prostatakreft, men innrømmet senere at han hadde levd med sykdommen siden 2002. I dag tapte han kampen mot sykdommen. Han sovnet rolig inn i trygge omgivelser i sitt hjem omringet av familie og venner.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse