Annonse

Filminfo og video

The Rookie

Nick Pulovski (Clint Eastwood) har akkurat mistet sin partner etter at et sammenstøt med den tyske skurken Strom (Raul Julia) og hans menn går galt.

Pulovski blir tatt av saken og får en ny partner, David Ackerman (Charlie Sheen). Ackerman er en ung betjent som nettopp har blitt forfremmet.

I kjent buddy cop stil går det noen runder med krangling og drittslenging med de nye partnerne, men etterhvert går de to sammen om å sette en stopper for Strom og hevne Pulaskis partner.

Kritikere var svært misfornøyd med The Rookie da den kom ut i 1990, men med kjente skuespillere og et actionfylt plot landet den på en tredje plass åpningshelgen, bak Alene Hjemme og Misery-Kidnappet.

Filmen er virkelig fullstappet med enorme actionsekvenser, både på motorveier og flyplasser. Ifølge Wikipedia ble stuntene utført helt uten både miniatyrer og blåskjerm, og da er dette virkelig imponerende. Signaturstuntet til The Rookie er en Mercedes cab som kjører gjennomet vindu i 4.etasje i en lagerbygning etterfulgt av den største eksplosjonen som var gitt tillatelse til i L.A. på den tiden.

Bilde
Veldig kornete stort sett gjennom hele filmen, kun ørlitegrann bedre kvalitet enn SD. Forbedringer er egentlig bare synlige i enkelte ansiktsnærbilder og lite ellers.

Lyd
Mye det samme som med bildet, tilnærmet ingen forbedring fra SD. Surround funker til tider, men subwooferen får ikke mye å jobbe med. Det som skal komme frem gjennom front og senterhøyttalere er tydelig nok. Filmen er blitt 20 år gammel, men Warner har vist at de kan bedre, selv med eldre titler enn dette.

Ekstra
Trailer i SD

Konklusjon
Skuffende blu ray kvalitet på denne ikke så minneverdige Eastwood filmen.
Skal man ha alle Eastwood filmer på BD, så hører jo denne med. Hvis ikke, holder det egentlig med dvd utgaven av The Rookie.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse