Annonse

Filminfo og video

rneredet

Clint Eastwood begynte så smått å bli en verdenskjent filmstjerne. Richard Burton, som foreløpig var  mest kjent for sitt tabloidvennlige forhold til Elizabeth Taylor var klar for å prøve seg innen action genren.  Alistair MacLean skrev selv manuset basert på sin egen bok, etter suksessen med hans tidligere roman, Kanonene på Navarone, filmen som for alvor startet bølgen av krigsfilmer som man ikke skulle ta så høytidelig. Kelly’s Helter er et annet eksempel.

Richard Burton har hovedrollen som Major John Smith, en britisk agent under 2.verdenskrig, som leder seks allierte soldater som får i oppdrag å redde en amerikansk general fra et tilsynelatende ugjennomtrengelig fort i Alpene. Det blir sagt at generalen er i besittelse av planene for D-Dagen.

Den eneste amerikanske soldaten under Smith er Løytnant Morris Schaffer (Clint Eastwood), en fryktløs soldat som er like dyktig med snakketøyet som med våpnene sine.

Mens mennene tar seg inn i fortet, med en endeløs rekke tyske soldater mot dem, blir det mer og mer tydelig at noen av de allierte soldatene kanskje ikke er hvem de utgir seg for å være.

En actionfylt og veldig underholdende film med biljakter gjennom en tysk landsby der både biler, busser og motorsykler er involvert. Store eksplosjoner, feller  og velgjorte shoot-out sekvenser.

Flott kameraføring, overbevisende stunts, og en engasjerende historie som er fylt med mange twister slik at vi skal fundere lenge og vel på hvem som egentlig er de snille her.

Bilde
Filmen er jo blitt noen år gammel og det synes desverre. Den er ganske kornete i perioder, men det er også tilfeller av gode nærbilder av ansikter, gode fargegjengivelser og det er liten tvil om at Ørneredet aldri har sett bedre ut!

Lyd
For det meste i front. Til å være så actionfylt burde mer bli sendt bak, men som sagt tidligere, filmen er gammel, og den har nok uansett aldri vært bedre.

Ekstra
On Location – Bak kulissene
Trailer
Begge er i SD og får selve filmen til å se splitter ny ut.

Konklusjon
Ørneredet er en klassiker og til tross for litt middelmådig kvalitet på utgivelsen, er dette en film som bør være i alle samleres hyller!  

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse