Annonse

Filminfo og video

Alvin og gjengen 2

Jordekornene Alvin, Simon og Theodore så dagens lys for første gang i 1958, skapt av Ross Bagdasarian Sr. De fikk sin egen teegnede tv-serie i 1983, og i 2007 kom de for første gang på CGI/live-action-film. Denne filmen ble såpass stor suksess at en oppfølger nesten var uunnværlig.

Trioen er nå blitt verdensstjerner og er ute på turné, da en ulykke inntreffer som putter Dave på sykehuset. Alvin, Simon og Theodore må derfor flytte inn hos fetteren til Dave, Toby, og for å gjøre det hele til et mareritt må de i tillegg begynne på skolen. Der møter de på de tre jentejordekornene Eleanor, Jeannette og Brittany, som også har lyst til å bli verdensstjerner. Dette fører selvfølgelig til rivalisering.

Skal man komme seg gjennom nærmere 90 minutter med en slik type film må man ha tålmodighet med pipete stemmer og en historie som kanskje ikke er av det mest interessante i amerikansk filmhistorie. For meg gir ikke denne filmen noe annet en noenlunde grei underholdning som kan stå på TV'en i bakgrunn mens man driver med andre ting. Man kan sette et øye på filmen i ny og ne, og allikevel ikke føle at man har mistet noe.

Men for barna vil jeg tro filmopplevelsen er noe helt annet, og det er her filmen gjør det best. Små barn ønsker ikke filmer med masse uforståelig handling, men hendelser de kjenner igjen og som er morsomme for dem. Og da kan jeg ærlig innrømme at Alvin og Gjengen 2 lykkes. Mine to barn fulgte veldig nøye med gjennom hele filmen, og koste seg med det de så.

I denne filmen er Jason Lee mer eller mindre byttet ut med Zachary Levi, kjent fra den fantastiske tv-serien Chuck. Og jeg må ærlig innrømme at jeg syntes godeste Levi gjør den absolutt svakeste rolletolkningen i filmen. Jeg vet ikke helt hva det er de ønsker at Toby skal fremstå som, men det ender bare opp med en tåpelig karakter.

Bilde
Bildekvaliteten på filmen er meget bra, bildene er skarpe og fargene kommer veldig godt frem gjennom hele filmen.

Lyd
Lyden blir servert gjennom en DTS-HD 5.1, som ikke imponerer særlig. Ingen av kanalene blir særlig utfordret, men så er det forsåvidt heller ikke filmen som krever noe slik.

Ekstramateriale
Filmen gir dessverre ikke særlig med ekstramateriale, kun et par dokumenter blant annet om hvordan stemmene til skuespillerne når "jordekorn"-nivået, og en fortelling om historien til The Chipmunks.

Konklusjon
Har du barn i alderen 5-15 år kan jeg trygt anbefale både den første og andre filmen om Alvin og Gjengen. Hvis ikke finnes det andre filmer der ute på markedet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse