Annonse

Filminfo og video

B.T.K.

Det er få land i verden som har så mange massemordere som USA, men ikke alle er like kjente. B.T.K.-morderen ble kjent for metoden han brukte da han drepte sine ofre, først tok ham dem og bandt dem fast, før han torturerte dem til de døde. Bind. Torture. Kill. Dennis Rader er mannen som stod bak disse bestialske mordene. Fremad fremstår han som en helt normal, kristen mann med familie. Han har en kone han ikke er særlig interessert i, to døtre han helst skulle sett var sønner, en høy stilling i den lokale kirken og en jobb hvor han kanskje er en grad for overivrig. Men det er lite som kan vise hans sanne jeg.

Kanskje er det slik i Hollywood at de mest kjente seriemorderne blir produsert som A-filmer, mens andre må ta til takke med å bli fremstilt av skuespillere lenger ned på rangstigen. For regissør Michael Feifer kan ikke skryte av at han har fått med seg det beste som finnes av skuespillere, noe av det må jeg ærlig innrømme er ganske tragisk. Spesielt ofrene til B.T.K.-morderen er til tider så dårlig at man nesten gleder seg til de blir drept, slik at man er kvitt dem.

Eneste som får godkjent for sin tolkning i filmen er også hovedpersonen i filmen. Kane Hodder klarer å komme seg gjennom filmen med æren i behold, og viser at han klarer å takle en karakter som Dennis Rader. Men dessverre er det ikke nok til å redde filmen fra en mindre enn gjennomsnittlig god karakter.

Historien om denne morderen er for så vidt interessant nok, men jeg syntes det blir et altfor bredt spekter. Det kan virke som regissøren ikke er helt sikker på om han skal fokusere på morderen Dennis Rader eller familiemannen og arbeidskaren Dennis Rader. Vi får heller ingen særlig forklaring på hvorfor Rader har blitt som han har blitt, i stedet kastes vi bare inn i det, og i plutselig er han morder, så er han arbeidskar, så er han morder igjen. Jeg savner den røde tråden, som dessverre helt er utelatt i denne filmen.

B.T.K. er en film som er produsert som TV-film, og det er nok nettopp der den gjør seg best også.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse