Annonse

Filminfo og video

The Boston Strangler

Regissør Michael Feifer har tydeligvis et ønske om å produsere en film om alle seriemordere som noen gang har vært i USA. Han har kommet med flere filmer om forskjellige mordere, og her er det The Boston Strangler som får komme frem i (det ganske svake) søkelyset.

Det er nå rundt en uke siden jeg så filmen, og jeg har sittet og diskutert med meg selv for å prøve å finne ut hva filmen egentlig forsøker å si. Prøver den å renvaske Albert De Salvo? Prøver den å forklare at Boston-kveleren egentlig var flere forskjellige personer? Eller hva er det egentlig vi får se?

Filmen begynner med Albert De Salvo, hvor han ringer politiet for å forklare at han vet mer om denne morderen enn han tidligere har innrømmet. Dermed hopper vi tilbake og blir med De Salvo på hans eskapader. Vi blir vitne til noe av det De Salvo gjør, men det er også en annen morder som løper rundt og dreper kvinner ved hjelp av strømpebåndene. De Salvo innrømmer drapet for å få ære og oppmerksomhet, men er det virkelig han som står bak mordene?

Skal jeg være helt ærlig hadde jeg ikke store forhåpningene eller forventninger til denne filmen, og jeg ble ikke overrasket over hvordan filmen endte opp med å bli. Dette er en film som rett og slett feiler på de fleste nivåer, historien er tam og gir meg som titter absolutt ingenting.  Jeg tror filmen skal prøve å belyse De Salvos uskyld, men det kan jeg ærlig talt innrømme at de ikke får til noe særlig.

I tillegg må jeg si jeg blir svimmel av Feifers måte å fremstille filmen på. Jeg har i det siste sett to av hans filmer, og begge bruker samme metode for intensifisering av voldscener som bare ødelegger filmens inntrykk enda mer. Han får heller ikke hjelp av skuespillerne, som enten er håpløst dårlige eller fullstendig malplasserte. David Faustino (kanskje best kjent som sønnen i Våre Verste År) spiller rollen som Albert De Salvo, og jeg klarer rett og slett ikke å få dette til å bli riktig, at denne vesle spinkle fyren skal være den han fremstår som. Det blir nesten som om du skal sette Arnold Schwarzenegger til å spille en Ompa-Lompa.

The Boston Strangler er nok en film jeg dessverre må si ikke er noe å sette seg ned for å se på. Det er mange flere filmer om denne morderen som kan være verdt å se på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse