Annonse

Filminfo og video

Sebastians Verden

Sebastians Verden handler om Sebastian, en gutt som har kommet ute på kjøret fra han var en ung gutt. Hans spesialitet er å ha sex med rike menn, for deretter å presse dem for penger. Men når han i tillegg begynner å stjele fra disse rike mennene, går han for langt, og blir etter hvert en meget upopulær person, jaget av mange.

Dette er en film som for meg flopper på det aller meste dessverre. FIlmen er basert på boken med samme navn, og bokens forfatter er mannen bak manus og regien på denne filmen også. Jeg har ikke lest boken, så det er vanskelig å vite hvordan den er i forhold, men filmen er i hvert fall helt håpløs, noe man egentlig merker fra første sekund. Manuset er platt, skuespillerne virker til tider meget uinteresserte og selve innspillingen ser til tider mer ut som en C-film.

Kanskje mente de godt når de satte i gang med denne filmen, men noe godt kom det ikke ut av det. Historien kunne sikkert vært interessant i seg selv, men filmskapernes forsøk på å fiske etter sympati for noen av de involverte feiler miserabelt. Jeg klarer rett og slett ikke å få et forhold til noen av rolletakerne, men jeg vil ikke skylde på skuespillerne her. Filmen ødelegges først og fremst av fortellerens monotone fremstilling, hvor det kommer veldig godt frem at han leser fra et manus. Samme "skuespiller" har også noen minutter på skjermen, og det kommer veldig tydelig frem at denne personen rett og slett burde holde seg til eiendommer i Thailand, og glemme skuespilleryrket.

I hovedrollene ellers i filmen finner vi svenske Andreas Wilson som gjør en forholdsvis grei rolletolkning og norske Christian Strand som kanskje er filmens beste. Vi møter også på Camilla Malmquist Harket, Morten Rudå og Kim Bodnia i andre roller.

Det er ikke ofte jeg sitter og gleder meg til en film er slutt, men akkurat når det gjaldt Sebastians Verden klarte jeg rett og slett ikke å engasjere meg i det hele tatt, og var lykkelig når filmen endelig var ferdig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse