Annonse

Filminfo og video

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes trenger ingen introduksjon, alle vet hvem denne britiske privatdetektiven er. Mange har gjort seg kjent med ham gjennom Arthur Conan Doyles gode bøker, kanskje har du sett Disneys tegnede versjon om karakteren, eller du har sett en av de andre hundrevis av filmatiseringene om legenden Sherlock Holmes. Men det er ikke før Guy Ritchie og Robert Downey Jr. slo hodene sammen man fikk bevitne den fantastiske Holmes.

Og det er ikke hvem som helst Sherlock Holmes skal måle sine krefter mot i denne filmen. Lord Blackwood er en slags magiker/illusjonist og seriemorder med fem liv på samvittigheten da filmen starter. Vi møter Holmes og hans trofaste kompanjong Watson da de så vidt klarer å avverge at den sjette kvinnen faller under Lord Blackwoods kniv. Blackwood blir dømt til døden, og henges. Men magikeren har et kort i ermet, og da han tilsynelatende våkner fra de døde, må Holmes bruke all sin kløpt på å fange morderen før flere liv går tapt.

Etter å ha sett denne filmen et par ganger er det liten tvil om at Sherlock Holmes = Robert Downey Jr. Denne fantastiske skuespilleren har i de siste årene virkelig blomstret med helt herlige karakterer som man ikke klarer å unngå å bli fascinert av. Tony Stark i Iron Man, Kirk Lazarus i Tropic Thunder og ikke minst Holmes, er vitne på en mann som virkelig trives med det han gjør, og som bringer alt til sine tolkninger. Hans humor og væremåte passer så fantastisk bra for disse karakterene, og bare det å se Downey Jr. er en glede i seg selv.

[bilde]2010/26/6127[/bilde]

Selve filmen er slik vi liker å se fra Guy Ritchie, slik vi elsket å se Lock Stock og Snatch, og der han holder seg unna Madonna. Fortellingen er skarp, morsom og underholdende på alle måter, Ritchie benytter seg av flere kulle fortellingsmetoder for å få frem Sherlock Holmes utrolige metoder for å løse mysteriene han blir stilt ovenfor. Vi finner igjen mange av fortellerteknikene fra Lock Stock og Snatch, men dette betyr ikke at det er oppbrukt allikevel, alle regissører har sin nisje og Ritchie serverer sin til gangs.

Bilde
Sherlock Holmes er en mørk film, fargene er grå og dystre og perfekt skildring av en litt "møkkete" tid på 1800-tallet da Storbritannia var i sin viktigste etableringsperiode. Bildet er rent og vakkert å se på, og fargene brukes akkurat i de riktige mengder. Dette er en film som virkelig drar all nytte av det fantastiske verktøyet som HD virkelig har blitt.

Lyd
Filmen blir levert med True HD 5.1 og bruker alle kanaler til det maksimale. Senterhøyttaleren blir ikke overdøvet av de andre høyttalerne, men de spiller sammen i en vakker symfoni. Man blir ikke overveldet av lyd, men alt passer sammen og med Hans Zimmers flotte musikk som et godt tillegg.

Konklusjon
En gang i blant kommer det filmer man bare er nødt til å ha i samlingen din, og Sherlock Holmes er en slik type film. Her vil jeg også på det aller sterkeste anbefale at du tar Bluray-versjonen av den, og jeg kan nesten love deg at du ikke vil angre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse