Annonse

Filminfo og video

Taxi

Politimannen Andy Washburn er etatens store skam og med en særegen evne til å torpedere enhver situasjon han roter seg borti har han kostet etaten mangfoldig tusener med dollar, han har vraka et utall biler og stort sett vært en belastning for hele byen. Men når han takket være skjebnens lune ironi må ta taxi til et bankran roter han seg også inn i en hensynsløs jakt på fire smellvakre ranere som ikke skyr noe som helst i sin jakt på ulovlig ervervet rikdom. Men sammen med taxisjåføren Belle Williams og hennes blodtrimma taxi er ingen purk bedre rustet enn nettopp Andy når det skal jaktes kvinnelige ranere i trimma BMW'er.

Første regel for en remake er å være tro mot originalens historie mens man tilbyr nok nytt til at publikummet faktisk gidder å se filmen og allerede her er det noe som skorter hos manusforfatter Robert Ben Garant for hvordan i huleste heite får man det for seg at det å lage en "barnslig American Pie bak rattet" er en god ide? Riktignok møter vi purken som ikke kan kjøre bil, taxiberta som virkelig kan kjøre bil og de tøffe ranerne men midt oppe i dette får vi konsekvent servert klisjeer og humor som faktisk får American Pie til å fremstå som relativt tunge i all sin ungdommelige pubertalitet. Og hvor i alle dager blir det egentlig av den smellfeite kjøringa som den franske originalen var så kjent for?

Taxi anno 2004 tar utgangspunkt i en blodtrimma Ford Crown Victoria (noe som i utgangspunktet er en fæl tanke for alle som liker biler) og under de - på papiret  - fancy transformasjonscenene blir vi dynket i horrible CGI-scener som muligens hadde imponert i en skolefilm med et budsjett på rundt 20 høvdinger og 50 øre. Når filmen så skal kickes i gang rent kjøremessig ville det jo ha vært en skam om dette faktisk skulle ha vært rått å se på med tanke på resten av filmen men frykt ei; disse kjørescenene er ikke stort mer potente enn en androgyn sau tom for viagra.

For å komplettere treenigheten med negative sider får vi her servert to skuespillere i form av Queen Latifah og Jimmy Fallon som stjeler enhver scene de er med i; ikke fordi de gjør en god jobb, men fordi disse to irritasjonsmomentene rett og slett ikke klarer å holde kjeft. Her skrikes det, her hvines det og her pøses det med så banal humor at en apekatt ville ha rivd av håret.

Men frykt, for filmen har faktisk en veldig positiv side og denne siden får vi oppleve i veldig korte øyeblikk spredd igjennom hele makkverket; supermodellen Giselle Bündchen leder an et firkløver med kvinnelige modeller som raner banker; heite damer i råe biler?

[bilde]2010/26/6131[/bilde]

Lyd
Når BD nå har blitt det nye folke-formatet står vi oppe i en situasjon hvor utgavene må skille seg ut for fortjene en klar anbefaling og det klarer ikke denne utgaven. Riktignok er dialogen krystallklar (ikke at det kommer alla skrikinga til gode), plasseringen av detaljer er god i front, men bassfundamentet er en rein vits jevnt over og utgivelsen utnytter ikke bakkanalene stort bedre enn hva NSB gjør med penga sine.

Bilde
Bilde på sin side glitrer nærmest i de lyse scenene og er - som dialogen - krystallklart med et godt driv i fargene uten at noen fargenyanser stikker seg nevneverdig ut; meget bra! Dessverre består ikke filmen utelukkende av lyse scener og når det kommer til mørke er de selvfølgelig klare, men det finnes ekstrem få nyansert i sortnivået og man får følelsen av enten er det mørkt eller så er det lyst; alt i mellom er et såkalt ikke-tema.

Konklusjon
Denne amerikanske remaken er perfekt for alle som gladelig kaster bort halvannen time på skriking, hvining, flaue vitser, elendig skuespill, skammelig bedritne CGI effekter og en intetsigende story for å få noen ekstremt korte - men herlig forførende - blikk på fire knallvakre damer ledet av Gisele Blümchen.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse