Annonse

Filminfo og video

True Blood: Sesong 2

Hvis du trodde at vampyrene var de eneste vesene i Bon Temps, dette lille idylliske stedet i Louisiana, så tar du grundig feil. Vampyrene er bare en liten del av det som oppholder seg her, men er utvilsomt de som har fått den største oppmerksomheten etter at de tidligere gikk ut og offentliggjorde sin eksistens.

Vampyrene har møtt stor motstand spesielt blant de mange kristne i området, og aller størst motstand fra en gruppe kristne som kaller seg Solens Brorskap. De har som mål å utrydde alle vampyrene. Internt i vampyrverden er det også problemer da sheriffen for det niende distriktet, den 2000 år gamle Godric forsvinner. Vampyrene vet ikke om han er drept av et mektigere vesen eller om noen har kidnappet ham, men etter hvert begynner sporene også her å vinkles mot Solens Brorskap.

I mellomtiden i Bon Temps har et vesen med et kvinnelig utseende og som kaller seg selv Maryann begynt å påføre en merkelig innvirkning på beboerne i byen. De begynner å oppføre seg merkelig og er tydelig under en transe. Maryann må stoppes, men få vet hvordan og alle mennesker, vampyrer og hamskiftere må jobbe sammen for å løse problemet.

Å gi en kort forklaring av innholdet i andre sesong av True Blood er rett og slett umulig, man ønsker å gi så nøyaktig sammendrag som mulig, men allikevel ikke fortelle alt. For det er ingen tvil om at sesong to overgår den første med stor bravur. For vi fikk lov å bli godt kjent med de forskjellige personlighetene i Bon Temps i første sesong, mens den andre gir absolutt alle involverte noe å virkelig tygge på.

Vi blir også mer introdusert av Eric Northman, vampyren som mesterlig spilles av svenske Alexander Skarsgård. Det morsomme er at Eric bruker svensk som språk når han snakker med sine likesinnede. Han hadde noen få utrop i den første sesongen, mens i sesong to foregår flere samtaler på svensk. Skarsgård med sine ruvende 195 cm passer ypperlig inn i rollen som den litt skremmende Eric, men han klarer også å dra frem ydmykhet i karakteren, som gjør at man bare må like denne skikkelsen. Man vet han er ond, og kan drepe på et øyeblikk (noe han viser flere ganger i serien), men har allikevel et varmt hjerte, noe han selv ikke liker til tider.

Det brukes mye flere visuelle virkemidler denne sesongen enn hva man gjorde i den første, og det ser ut som de har fått mer spillerom under innspillingen. Maryanns metode for å få folk i transe er stilig laget, og hennes galskap lyser under hele serien.

True Blood vinner aller mest på det gode skuespillet av alle skuespillerne i serien. Det ser ut til at produsentene lar de fleste rollene få god oppbygging og oppfølging, noe som gjør at skuespillerne ser veldig komfortable ut i rollene, og dette gjør bare resultatet enda bedre.

[bilde]2010/27/6133[/bilde]

Jeg er også veldig imponert over Nathan Barrs musikk i serien. Som oftest i slike typer tv-serier kan musikken fort bli i veien for fortellingen, men i True Blood er den et godt supplement, som man nærmest ikke tenker på at er der, men som allikevel er med på å bygge opp de uhyggelige hendelsene.

True Blood er ingen serie for de sarte sjeler, det er veldig mye blod, gørr, sex og vold i serien, men dette er bare med på å bygge opp seriøsiteten og gjør at den passer veldig godt for det voksne publikum. Det finnes nok å ta av for de som ønsker å en mildere versjon av vampyrene, men her får man det visualiserende inntrykket mye bedre på kroppen.

Sesong to består av tolv episoder på nesten en time. Det fine med å kunne se disse på DVD er at man med en gang man er ferdig med en episode bare kan sette på neste med en gang, det dumme er at da blir man så altfor fort ferdig. Jeg brukte bare tre dager på å se alle tolv episodene, og lengter allerede etter mer. Spesielt med tanke på cliffhangeren sesongen avsluttet med.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse