Annonse

Filminfo og video

Krigerens Hjerte

Det er andre verdenskrig og Norge har nettopp blitt invadert av tyskerne. Ann Mari Salmi jobbet tidligere krigen som sykepleier og der traff hun den finske krigeren Markus Salmi. De giftet seg og fikk et barn sammen. Men når Markus drar ut i krig igjen blir Ann Mari alene hjemme med sønnen, og da hun får tilbakemelding om at ektemannen er drept i krig finner hun trøst i den tyske soldaten Maximilian Luedt. Men Markus kommer tilbake og kampen om Ann Mari tar til.

Jeg hadde aldri hørt om denne filmen, og skuespillerne som var med var forholdsvis ukjente for meg også, med unntak av tyske Thomas Kretschmann som i senere tid også har slått igjennom i Hollywood. Historien er ikke usannsynlig, og skildringen av andre verdenskrig i nordnorske områder er meget gode.

Men jeg syntes ikke manuset rettferdiggjør historien godt nok. Med tanke på at filmen faktisk varer i over 100 minutter syntes jeg det til tider tar veldig lang tid å komme gjennom noen "kjedelige" scener, mens andre er over på noen få minutter. Spesielt gjelder dette den siste store hendelsen, nemlig Markus og Maximilians kamp om Ann Mari er over nesten før den begynner.

Skuespillerne i filmen gjør gode jobber med det materialet de har fått utdelt. Mest imponert er jeg over Anneke von der Lippe som fremstår som en meget troverdig person i hennes forelskelse og fortvilelse. Tyske Thomas Kretschmann er også en meget dyktig skuespiller og viser med denne filmen hvorfor han er kommet dit han er i dag.

Norsk film har ikke alltid vært like populært, men til tider kan det komme noen overraskelser som får deg til faktisk å være interessert. Selv om Krigerens Hjerte ikke er der opp med eliten, ligger den heller ikke så langt etter.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse