Annonse

Filminfo og video

Capitalism: A Love Story

Etter flere filmer der han setter et kritisk søkelys på hva som er feil med USA, har han denne gangen kommet til kapitalismen.

Timingen kunne, som vanlig, ikke vært bedre. Etter å ha tatt for seg helsesektoren i ”Sicko” og George ”Dubya” i ”Fahrenheit 911, begge svært aktuelle da de kom ut, tar nå Michael Moore for seg amerikanske banker og andre finansinstanser. Dette bare kort tid etter at finanskrisen har vært et hett tema i USA som i resten av verden.

Med både humor og sinne spør Michael Moore denne gang: Hva er prisen Amerika må betale for sin kjærlighet til kapitalismen? Familier må betale med sine jobber, sine hjem og sine sparepenger.

Moore går inn i hjemmene til vanlige folk som har fått sine liv snudd på hodet, og han går langt i å finne svaret på hvorfor, både i Washington, DC og andre steder. Det han finner er, ikke overraskende løgn, misbruk og svik. Og ikke minst 14000 nye arbeidsledige hver dag.

Jeg liker Michael Moore’s filmer. Jeg ser ikke på meg selv som veldig politisk interessert, men Michael Moore forteller alltid sine alvorlige historier på en lettfattelig og ofte humoristisk måte. Slik føler jeg at det aldri blir kjedelig, og jeg engasjerer meg kanskje mer i saken etter at jeg har fått litt mer info på ”min måte”. Noen kommer alltid med kontraopplysninger til Michael Moore’s ”research”, men jeg ser filmene, tar infoen for god fisk, og går videre. Det får være opp til andre å legge mer i det.

Capitalism: A Love Story er, som forventet, enda en sterk kritikk av USA og de som styrer, og er du fan av Michael Moore’s filmer eller opptatt av finanssituasjonen i USA, er dette enda en tankevekker fra en velkjent bråkmaker.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse