Annonse

Filminfo og video

The Runaways

Det vi antageligvis kjenner The Runaways best for er nok uten tvil Joan Jett, jenta som dundret frem med hitten I Love Rock n Roll. Men før denne låta ga henne et salg på 10 millioner eksemplarer, var livet noe helt annet i jentebandet før alle jenteband.

The Runaways var ikke bare et band bestående av unge jenter som ga alt på guttas arena, men de endret også spillereglene totalt for kommende band som hovedsaklig var sammensatt av jenter. Alt fra The Bangles (som også hadde med seg Runaways jenta Micki Steele) til Bikini Kill og til Hole er band som fikk et nytt nivå å bevege seg på takket være en innovativ satsing av girl power lenge før Spicegirls løftet uttrykket til en helt ny sfære.

Filmen har hovedfokus på Joan Jett og Cherie Currie, spilt av Twilight jenta Kirsten Stewart og barnestjernen Dakota Fanning, og er basert på Cherie Curries bok Neon Angel. Med produsenten Kim Fowley som førstepilot på sidelinjen ble jentene satt sammen og hauset opp med sin rå og gutteaktige punkaura og seksuelle fremstilling. Med en klassisk «rise and fall» handling og ispedd en sorthåret føniks er historien typisk og herlig på alle måter. Innblikket du får i den korte bandperioden til jentene i The Runaways maler et bilde av vilje og kaos, ungdommelig pågangsmot og en livsførsel som kan knekke selv den sterkeste rocker på turne.

Når du ser filmen får du innblikk i et lite stykke historie stampet sammen på en måte som burde få unge jenter til å ville spille i band. Den er ikke pompøs eller glorete men langt mer småvulgær i en sjarmerende stil. En rock n roll film og et samleobjekt for enhver som har fokus på filmer basert på bandhistorie. The Runaways er ikke ulik filmen Sid & Nancy, og forteller en historie om et band som var like innflytelsesrikt som Sex Pistols, men på sitt eget plan. Sex, dop og rock n roll, dristighet og in your face attitude med klare hentydninger til punksjangeren.

De to allerede etablerte stjernene Stewart og Fanning får i denne filmen boltre seg på en helt ny scene med det et langt mer rocka antrekk enn de tidligere har kunnet ikle seg. Dakota er kanskje en smule for mye små-søt kontra den virkelige Cherie Currie, men bortsett fra det tar hun rollen på strak arm. Og hvilken ung jente med ambisjoner ville vel ikke elsket å spille Joan Jett. Det må være en like stor drømmerolle som Val Kilmer fikk som Jim Morrison i filmen om The Doors. Full pott for filmen The Runaways.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse