Annonse

Filminfo og video

I Love You Philip Morris

«-Actually no one ever talks about it but being gay is really expensive.»

Det mest oppsiktsvekkende ved denne historien er at den er sann. Steven Russell levde et småborgelig liv som politimann, kristen og bidragsyter til sitt nærmiljø. En mønsterborger med andre ord. Det var bare en ting med livet hans som ikke stemte; han levde et liv som skjult homofil. Men etter å ha kommet ut av en bilulykke med livet i behold var det slutt på hemmelighetene og ut av skapet kom en stormende homofil på vei mot skilsmissen og et nytt liv i mer solrike omgivelser. Som homofil var livet på alle måter topp. Han var en mønster homofil og storsjarmør. Det eneste som egentlig viste seg å være et problem var hvor kostbart det var å være homofil. Siden han hadde en beskjeden utdanning var den eneste veien til penger gjennom svindel. Så i tillegg til å være en mønster homofil, ble han også en mønstersvindler av det sjarmerende slaget. Å leve på grensen av det lovlig har selvsagt sin pris og virkeligheten truet med å spenne bein på Steven og den livsstilen hans.

Bakgrunnen for dette økonomiske behovet hos Steven Russell var først og fremst ønsket om å bade sin kjære Jimmy i luksus, gi ham flotte gaver og skjemme ham bort. Livsstilen måtte etter hvert knele for loven og et opphold bak lås og slå åpner opp en helt ny lidenskap: Philip Morris! De to mennene blir kjærester i fengselet og alt i livet til Steven dreier seg om å gjøre Philip Morris lykkelig. Om det innebærer å bryte seg ut for å være med ham; so be it. Innebærer det å lure til seg en jobb han er underkvalifisert til å ta; so be it.

Jim Carrey og Ewan McGregor smører leppene og tar på seg rollene som homofile tilsynelatende uten problemer. Det krever en god dose sikkerhet på seg selv for å kunne gjøre dette, men når du samtidig har en så lang og variert karriere bak deg må det være spennende å kunne ty til nye utfordringer og nye karakterer. Men I Love You Philip Morris er ikke noen utpreget homofilm som et hetrofilt publikum bør styre unna, snarer tvert i mot. I Love Philip Morris er en ren komedie med en dyp kjærlighet for en annen mann til grunne for handlingen. Steven Russell er kanskje den største homofile utbryterkongen, i alle fall den mest kjente pr dd, men er langt i fra en voldelig forbryter. Tross dette vil han neppe kunne sette føttene på grønt gress med det første.

Lett oppsummert er dette en komedie for den ene og den andre. Fei fordommene under teppet og kast deg ut i en sann historie om en håpløs romantiker, svindler og utbryterkonge.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse