Annonse

Filminfo og video

Det Perfekte Livet

”Det perfekte livet” handler om Ryden Malby (Alexis Bledel) som har klart å følge planen sin for å få det perfekte livet. Hun har fått gode karakterer, kom inn på et bra college, hun er nå uteksaminert, og er klar for å begynne sitt perfekte liv. Men når hun ikke får den perfekte jobben, når ting slutter å gå som hun har planlagt, og hun må flytte hjem til foreldrene sine igjen, ser ting mørke ut for henne, og hun rakner helt.

Det er likevel et lite lyspunkt i hverdagen hennes selv om hun strever med å finne seg en jobb, og ikke er fornøyd med tilværelsen sin, nemlig den kjekke naboen. Imens er bestevennen hennes hodestups forelska i henne. I løpet av filmen lærer Ryden om vennskap, kjærlighet, og hva det ersom er viktig her i livet.

Som en kan forvente fra en romantisk komedie er det en del drama, forviklinger, og simpel humor. Likevel fungerer det på en god måte, fordi det ikke er overdrevent. Selv om en kan tenke seg til hvordan filmen kommer til å ende, er det en del tvister i denne filmen, og den er mye mer oppegående enn mange andre filmer av samme sjanger, både i plot (til tross for at den ikke er særlig original), humor og omfang. Dette er mye fordi ved siden av den forventede storylinen, foregår det flere bihistorier som bringer fram humor, varme og livlighet.

Noe som trekker denne filmen opp er skuespillerprestasjonene. Alexis Bledel (Gilmore Girls) er flink i hovedrollen, og klarer å fange personligheten til karakteren hun spiller på en bra og overbevisende måte. I tillegg er det umulig å ikke nevne Michael Keaton (Batman) og J. K. Simmons (Juno) i rollene som to relativt spesielle fedre, to roller som blir utført på en helt briljant måte. Disse er begge med på å bringe helhet til filmen.

”Det perfekte livet” er en film som bra portretterer hva det er som virkelig betyr noe her i livet. Selv om en finner flere klisjeer i filmen, så er de klisjeene som er med, og som det er vanskelig å unngå i romantiske komedier (og andre filmer for den saks skyld), ikke overdramatiske og det er noe som gjør filmen mer troverdig. ”Det perfekte livet” er rolig og avslappende, og har passe mye av de riktige tingene. Den kan kanskje være litt kjedelig til tider, men for min del gjorde det ingenting, fordi det hele var så fint sammensatt. Den skiller seg ut fra andre filmer i samme sjanger, og dette gjør at den i mine øyne klarer å oppnå det lille ekstra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse