Annonse

Filminfo og video

The A-Team

Det første du bør gjøre når du setter deg ned i setet på kinoen, i sofaen eller legger deg på senga for å se filmen A-Team en gang i løpet av 2010, er å viske ut alle minner du eventuelt har av serien som gikk på det berømmelige kabel-tv. Hvis du henger deg opp i sammenligningen av de to vil du bli mer irritert enn nødvendig. Filmen i seg selv er action-pakket uten særlig mye pusterom mellom scenene og det blir en slags James Bond idioti over filmens altfor mange enestående bragder, rømninger og aksjoner. Ja, vi vet at dette bare er underholdning, men det betyr ikke at handlingen må bli for dum av den grunn. Om det i det hele tatt har ligget en god ide til grunne for dette manuset så er den vannet ut som tynn saft for lenge siden, men hvis du setter pris på hjernetom pause i hverdagen hvor det eneste målet for kvelden er å kaste bort tid foran skjermen så kan The A-Team gjøre jobben uten å kreve stort av deg som seer. Er du derimot på jakt etter noe som får deg til å tenke så er det vanskelig å anbefale dette som ditt valg.

Gjensynet med Hannibal Smith, Face, Murdock og B.A. (dog vi kalte ham vel heller Mr T den gangen vi fulgte serien på tv) er på alle måter preget av at dette kunne vært en hvilken som helst actionfilm. Det eneste som egentlig gjør dette til noe A-Team aktig er navnene på karakterene og det er vel egentlig det hele. Det de gjør i filmen er å sette opp selve bakgrunnshistorien, hvordan gjengen samles og hvorfor de er etterfulgte. Serien bærer jo dette gjennom som en fane, der de fire mennene reiser rundt som omstreifere i beste renegade klasse, klandestine i sin inkognito tilværelse men kommer seg unna som om de forsvant i løse luften hver gang militærpolitiet kommer på sporet av dem. Den fasen du aldri helt fikk med deg i serien er hva filmen legger alle kluter inn for å hause opp til en actionpakke det er meningen du sent skal glemme. Er du heldig glemmer du den raskere enn det tar deg å se filmen.


Å se filmen som voksen er ikke på langt nær hva det var å se serien som barn. Det er sjelden en tilfredsstillelse å kunne kaste så mye kumøkk over et produkt, selv om smak og behag alltid er gjeldende for et inntrykk. At det er andre som mener dette er god underholdning er det ingen tvil om, men det betyr ikke at filmen bærer noen tyngde med seg selv om Liam Neeson og Jessica Biel gjør sine roller så godt de kan. Handlingen står sjelden stille og du rekker ikke å ta en pissepause mellom actionscenen. Fordelen med dette er at filmen blir fort ferdig, siden du i alle fall slipper å kjede deg inne virvaret av et forsøk på en reproduksjon som heller burde vært døpt om til noe helt annet.

Fra den uforfengelige og negative hengemyra må vi kaste vår skuffelse over A-Team.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse