Annonse

Filminfo og video

Gretne Gamle Gubber

Grumpy Old Men handler om de to naboene John Gustafson og Max Goldman som er to gretne, gamle gubber. Det har pågått en rivalisering mellom dem så lenge de kan huske, over alt mulig. Dette blir enda verre når en flott enke, Ariel Truax, flytter inn i huset over gata.

Dette er en skikkelig feel-good film. Gustafson og Goldman er barnslige og spiller hverandre små triks hele tida, for selv om de har vært venner i 50 år, kommer de ikke overens i det hele tatt. Hva de finner på mot hverandre gjør at man blir sittende og humre for seg selv. De kommer hele tida med spydige kommentarer, og de elsker det! Det blir til at man lurer på hva de kommer til å gjøre neste gang, og man venter i spenning på å finne ut av hvilke planer de har. Selv om de ikke liker hverandre, er det tydelig å se at de er gode venner, for hvis ikke hadde de ikke holdt ut med hverandre.

Bilde
Kvaliteten på bildet er overraskende bra til at filmen er fra 1993 – hvertfall i forhold til VHS-versjonen jeg en gang eide. Likevel er det ikke stor forskjell fra vanlig DVD-kvalitet. Bildet er bra, fargene er fine og det er god skarphet i bildet, men det er ikke eksepsjonelt, og en bør egentlig kunne forvente bedre fra en BluRay-film. Når dette er sagt, kunne det vært mye verre også.

Lyd
Lyden på filmen er som bildet, bedre enn hva VHS var, uten at det egentlig sier noe særlig. Stemmene var klare, og det var ikke noe særlig bakgrunnsstøy. Men igjen var dette ikke noe mer enn hva en forventer fra en vanlig DVD.

Konklusjon
Så langt BluRay gjelder, er det definitivt overkill, og DVD hadde vært mer enn bra nok. Men selve filmen er absolutt verdt tida, og du vil sitte igjen med et smil om munn. Det er noe magisk over gamle filmer som har kvalitet over seg, og denne filmen er definitivt av det slaget. Magisk, morsom, og hjertevarm.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse