Annonse
”Annika Bengtson  er en mangesidig karakter. Jeg synes det er spesielt interessant at hun er en så dedikert og kompromissløs journalist. Det skal bli utfordrende å sette seg inn i hennes personlighet og karriere” - sier Malin Crépin.
 
Det er også klart at Peter Flinth skal regissere den første filmen i serien, ”Nobels testamente”, som blir satt opp på kino. Flinth er en av Danmarks fremste regissører, men blant annet Arn-filmene, Wallander-filmen ”Mastermind” og episoder av TV-serien ”Mordkommisjonen” bak seg.
 
”Nobels testamente skal bli en dynamisk film med både klassiske thrillerelementer og moderne stilgrep. Fremfor alt skal den være spennende og underholdende, med en hovedperson og en handling som driver historien fremover og holder oss naglet fast i kinosetet” -  sier Peter Flinth.
 
Liza Marklunds kommentarer om valget av Crépin og Flinth:
 
”Jag har tidligere latt meg imponere av både Malin Crépin og Peter Flinth og er utrolig glad for at de vil være med på dette prosjektet. Malin er nesten skummelt lik Annika. Det er faktisk akkurat slik hun ser ut og oppfører seg i mitt hode, med nøyaktig den sylskarpe sårbarheten.”
 
Innspillingen av filmene blir påbegynt i starten av 2011. Akkurat nå foregår arbeidet med å finne de øvrige skuespillere og regissører.
 
”Annika Bengtzon er en komplisert figur – hun brenner for jobben og er samtidig sosialt oppegående. Malin Crépin føles helt riktig i den rollen. Vi er også stolte over å ha med Peter Flinth som regissør. Han har den erfaringen som kreves for å kunne levere en spennende thriller og en stor kinoopplevelse” sier Jenny Gilbertsson, produsent hos Yellow Bird.
 
Den planlagte filmserien produseres av Yellow Bird sammen med TV4, tyske ARD Degeto og Nordisk Film. Manus skrives med utgangspunkt i Marklunds bøker Studio sex, Prime time, Den røde vargen, Nobels testamente, Livstid og En plass i solen, som alle kretser rundt krimreporter Annika Bengtzon.
 
Nobels testamente får kinopremiere i 2012, mens de andre filmene slippes direkte på DVD. Nordisk Film Distribusjon AS er nordisk kino- og DVD-distributør av filmene. Samtlige filmer blir dessuten vist på TV4 i Sverige og ARD i Tyskland.
 
Liza Marklunds Annika Bengtzon-serie har en trofast leserskare verden over. De åtte bøkene som er kommet ut til nå har solgt i rundt ni millioner eksemplarer og oversettes til 30 språk. For tiden skriver Liza Marklund på den niende boken i serien.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse