Annonse

Filminfo og video

Miss Undercover

Miss Undercover
Sandra Bullock spiller Gracie Hart. En ordentlig guttejente som jobber som FBI agent. For Gracie er femininitet og sminke nesten fremmedord. Men når en terrorist planlegger å feste en bombe til tiaraen på årets vinner av Miss America konkurransen må Gracie steppe inn.

Planen er at hun skal gå undercover som skjønnhetsdeltaker, noe som virker veldig usannsynlig og morsomt for alle, siden hun jo er denne røffe usminkede agenten de aldri har sett på som en vakker kvinne.

Det er selvsagt ikke så lett å kjøpe for oss som ser på, siden vi vet jo at Sandra Bullock er nettopp det, og det skal ikke så mye til før den store forandringen er klar. Michael Caine spiller mannen som får den ”tøffe” oppgaven med å gjøre Gracie vakker, og gjør som vanlig en god rolle. Andre store navn her er Candice Bergen, som konkurransens sjef, og William Shatner som programlederen.

Miss Undercover er, og skal være en tullete, småmorsom romantisk komedie om det å være seg selv, og den lykkes på alle disse punktene. Den er rett og slett helt grei underholdning.


Miss Undercover 2
Gracie Hart er nå en kjendis etter sin heltedåd i den første filmen.FBI bruker henne som byråets ansikt utad, og hun dukker opp i talkshows og andre offentlige happenings.

Men hennes venner fra konkurransen, Stan Fields og Cheryl Frasier blir kidnappet, og med en ny partner på slep som er satt til å skygge henne, og enda et par agenter for å gjøre gjengen komplett, må Gracie undercover igjen. Denne gang utkledd som alt fra en eldre kvinne på aldershjem til en Las Vegas dansejente.

Film nr. 1 er absolutt helt ok, men her kan man jo lure på om Bullock ikke lærte noe av Speed 2: Cruise Control. Hun er herlig i de aller fleste roller, og for alt jeg vet, gjør hun bare disse oppfølgerne for moro skyld, men hvis denne er lagd som et resultat av at hun likte manuskriptet, så er det noe som skurrer.

Bilde
Miss Undercover er faktisk 10 år gammel, og bildekvaliteten er slett ikke verst.
Svartnivået er bra, og detaljer er gode i mange scener. Men det er ikke perfekt.
Det forventet jeg meg heller ikke av en såpass gammel film, som kanskje ikke har den aller største fanskaren.

Miss Undercover 2 er, som forventet enda bedre presentert enn eneren. Denne kom ut i 2005, og har enda bedre detaljer og hudtoner
For dem som er fan av filmene, er det hvertfall et godt steg opp fra dvd-utgaven.

Lyd
Begge filmene er utstyrt med et godkjent DTS-HD Master Audio 5.1 Surround spor.
Som forventet foregår det aller meste fremme, så godt som gjennom begge filmene, men enkelte scener beveger seg også bakover. Dialogen er klar og tydelig hele veien gjennom.
Det høres som sagt godkjent ut, men er ikke filmen du trekker frem for å imponere folk.

Ekstra
Skuffende. Miss Undercover har null, zip, nada. Oppfølgeren har et par ekstra scener og en kinotrailer.

Konklusjon
Joda, Sandra Bullock kan være morsom hun, og Miss Undercover er absolutt en fornøyelig film en kveld du ikke har så mye annet du kunne tenke deg å se. Men oppfølgeren var ikke så nødvendig etter min mening. Bilde og lyd er akseptabelt og burde ikke stoppe deg om du liker filmene. Men er du som meg, og liker ekstramateriale, får du lite av det her.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse