Annonse

Filminfo og video

All About Steve

Med enkel komikk og store doser simpel romantikk er de som regel av typen "koselig nok til å legge armen rundt partneren i en halvannen times tid". Når en av av dagens mest populære kvinnelige skuespillere og en av de mest underholdende mannlige slår seg sammen i en typisk romantisk komedie brygget etter alle kunstens regler er det bare å varme opp ansiktsmusklene og trykke play.
 
Kryssordskaperen Mary Horowitch er ei ung og vittig dame med et gudbenådet utseende, en lynende intelligens og et sterkt forhold til sine røde lakkstøvletter. Mary's eneste problem er hennes komplette mangel på et normalt liv; alt handler om jobb, jobb, jobb, men når hennes foreldre sender hun på en blind date med kameramannen Steve treffer Mary gullfuglen. Daten går superbra og for Mary er det egentlig bare å planlegge livet sammen med Steve med en gang, men Mary burde kanskje ha innsett at Steve ser på henne som en masete, plagsom og sprøyte gærn dame han helst ikke vil nærme seg. Men når Mary begynner å fotfølge Steve har hun en lei tendens til å bli en del av nyhetsinnslaget og sakte men sikkert oppstår det musikk som selv den motvillige Steve får vanskeligheter med å snu det døve øret til.

Disse filmene selger uansett; romantikk er noe som faller naturlig for de fleste ikke-apatiske mennesker og humor er som kjent som stumpen. Dermed vil det alltid være noen som koser seg med disse filmene uavhengig av hvor tåpelig, banale og tårevåte de egentlig er. All About Steve tar for seg omtrent det som finnes av klisjeer i sjangeren men til forskjell fra å male med to piasawakoster samtidig makter filmen det kunststykket å blande alt opp i en diger brannbiltank og spyle det utover publikummet akkompagnert av et øredøvende nivå på filmens mas og tjas som ikke gir seg før det er slutt.

En ting er den motbydelig keitete historien som rent teoretisk kunne ha fungert men en annen mer vesentlig ting er skuespillerne evne til å ødelegge alt som kunne ha fungert. Sandra Bullock som har vist seg som en meget habil skuespillerinne lider her av et seriøst hukommelsestap og bortsett fra at hun er så forbasket søt til tider så er hun masete, lite troverdig og altfor ekstrem sett i lys av at filmen faktisk prøver å by på en slags moral som tilsier at ekstreme - og merkelige - mennesker har noe godt i seg. Med denne presentasjonen virker imidlertid filmen helt i mot sin egen hensikt!

Normalt sett hadde jeg lett avsluttet omtalen her for etter så mange negative ord trenger man strengt tatt ikke å lese mer for å få ett inntrykk av hva anmelderen mener men i dette tilfellet skal jeg gjøre ett lite unntak. For om vi ser på den gamle læresetningen hvor god kjemi kan redde mye så finner vi noe som er nesten severdig! Bullock og Cooper har vist seg som to flotte skuespillere og man skulle tro at de fikk det til å fungere men sjelden har jeg sett en så grossal mangel på elementær kjemi. De to makter ikke overhodet å spille med hverandre og det kunne like gjerne ha vært Bin Laden og Bush i disse to rollene; man får inntrykket av at de ikke helt har takla hverandre og de mer romantiske scenene blir direkte flaue å bevitne.

Etter at Frøken Bullock sjarmerte oss i senk i The Proposal og Bradley Cooper ble en publikumsfavoritt med komi-klassikeren Hang Over og underholdningskalasset The A-Team ser man instinktivt for seg gull, grønne skoger og kvitrende fugler når man ser coveret for denne filmen. Det tar imidlertid ikke lange stunden før gull blir til kull, den grønne enga visner hen og dævver mens de kvitrende fuglene får en effektivt halsinfeksjon og mister stemmen mens man selv vurderer å ta med balltreet ned til leiesjappa og forklare de nøyaktig hva man mener om filmen. Den har et potensial og ja, Bullock er forferdelig søt og god til tider, men filmen eier ikke kjemi, den er masete og høylydt, den er flau og tåpelig, den bommer totalt på skiven når det gjelder poenger og for første gang på lenge tok jeg meg selv i å få en intensiv lyst til å fjerne støvkorn med pinsett og kinesiske spisepinner.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse