Annonse

Filminfo og video

Collision

Collision er en miniserie på fem episoder à 45 minutter hver. Som navnet tilsier, skjer det en stor kollisjon, og vi følger en politimann som undersøker hvordan bilulykka utspilte seg, og hvorfor den egentlig skjedde, parallelt med at vi får vite hva de forskjellige involverte gjorde i tida rundt ulykka. De har alle ulike historier, ulike grunner til at de alle sammen befant seg akkurat der og da på det tidspunktet. De kjenner hverandre ikke, men de deler dette ene sammenstøtet, som forandrer resten av livene deres.

Collision er både rørende og sterk, og den er ekstremt godt gjennomtenkt og gjennomført. Den er satt sammen på en utrolig bra måte, det er en flyt gjennom hele serien, til tross for at det er mye hopping mellom karakterer, steder og tid. Det er lett å følge med, og de forskjellige karakterenes historier tvinner seg inn i hverandre på mange snedige måter, som alle er veldig troverdige.

Karakterene i seg selv er også troverdige. Det settes et grunnlag for de forskjellige i anslaget av serien, som rekker gjennom hele. De karakterene som forandrer seg gjør det på en naturlig måte, og man får vite om ting som har vært med på å forme personene. Det ligger hele tida ting i underteksten som bygger opp personlighetene, og hendelsene, og gir en dybde til serien som få kunne klart.

Skuespillerne er flinke, og hjelper til med å gjøre karakterene og serien troverdig. De går inni rollene sine, og lar deg ikke tvile et sekund på hvem de er. Musikken er komponert på en måte som gjør at den understreker følelsene og hva som skjer i serien, og setter stemninga på en helt fantastisk måte.

Bilde
Bildene er klare og skarpe, og det er en dybde i bildet som gjorde at det visuelt sett var veldig pent. Likevel var det et par ganger i løpet av de fire timene at jeg synes bildet var litt uklart og støvete, noe som burde vært unngått.

Lyd
Til tider var det veldig vanskelig å få med seg hva som blei sagt, fordi bakgrunnsmusikken var litt høy i forhold til lyden på stemmene. Dette er heller ikke en serie med mye lydeffekter, så jeg vil ikke si at det var nødvendig med surroundanlegg, ettersom jeg ikke merka noe til det i det hele tatt. Jeg tror ikke en DVD ville kommet dårligere ut når det kommer til lydkvaliteten.

Konklusjon
Jeg er veldig glad i Anthony Horowitz som forfatter, så jeg var spent på å se hvordan han ville gjøre det i denne miniserien. Personlig vil jeg si at han var en enda flinkere i Collision enn jeg noen gang har sett ham før. Spesielt slutten vil jeg si var snedig gjennomtenkt, ettersom den løp som en rød tråd gjennom hele serien uten at man tenkte over det. Da de siste fem minuttene kom, sydde de sammen hele serien og avslutta den på en perfekt måte. Jeg blei helt målløs, og måtte plukke haka mi opp fra gulvet mens jeg lurte på hvordan jeg ikke hadde sett den komme. To tomler opp til Anthony Horowitz og Collision.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse