Annonse
How I Met Your Mother, eller HIMYM som jeg velger å kale den heretter, er en serie som mer eller mindre tar over etter Friends. I 2004 ble min absolutt favorittserie avsluttet, men det jeg ikke visste var at året etter skulle en serie med mer eller mindre samme tema dukke opp. Serien har gått mange ganger på TV, men jeg har aldri hatt følelsen av at dette skulle være noe jeg ønsket å se. Men nå har serien kommet på dvd og jeg fikk muligheten til å se hva dette var.

HIMYM handler om en liten vennegjeng. Marshall og Lily har vært kjærester siden de sluttet på college, og bor nå sammen med bestevennen Ted. I tillegg har vi den festglade jentefuten Barney som gjør alle desperate forsøk på å få damene til sengs. Til slutt den vakre, men dog kanadiske (og ja, dette blir ofte brukt mot henne i serien) Robin. Vi følger disse fem rundt deres daglige gjøremål og alt det tulleballet de skulle finne på.

Det er veldig lett å sammenligne denne serien med Friends, fordi handlingen er mye den samme. Vi har en liten vennegjeng med forskjellige former for kjennskap. De har en fast plass på et fast sted, og mye av det de driver med har med sex og festing å gjøre. Dog er grensene på det siste dratt mye lengre enn det noensinne var i Friends.

Skuespillerne er veldig godt satt sammen, og alle bidrar med sine sprøe påfunn på sine egne metoder. Den mest kjente av kvintetten må nesten sies å være Alyson Hannigan (kjent fra American Pie-filmene og Buffy-serien) som spiller Lily og Neil Patrick Harris (best kjent som Doogie Howser i serien med samme navn) som spiller Barney. Også Jason Segel (spiller Marshall i serien) har en del filmer bak seg, mens Cobie Smulders (Robin) og Josh Radnor (Ted) er forholdsvis ukjente skuespillere, i hvert fall før denne serien.

Med 22 episoder i denne sesongen, alle på rundt tyve minutter så har du 440 minutter med meget god underholdning. Episodene er korte nok til at du ikke blir lei, og sesongen lang nok til at man ikke føler at det har gått så altfor fort. Hjemme hos oss pløyde vi gjennom hele sesongen på tre-fire dager, rett og slett fordi det var vanskelig å stoppe når man først hadde satt seg ned. Vi begynte å få et godt forhold til karakterene, og etter hvert begynte vi å snakke sammen: ”Det er så typisk Barney” eller ”Det er akkurat slik Lily ville gjort”.

How I Met Your Mother er en fantastisk serie, og allerede etter å ha sett ferdig første sesong gledet jeg meg stort til å sette i gang med sesong 2.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse