Annonse
Etter det jeg har skjønt har det kommet mange filmer om Tingeling og de forskjellige Disney-feene. Jeg har ikke hatt muligheten til å se noen av disse, men etter å ha sett denne filmen skjønner jeg at det ligger kvalitet bak disse prosjektene.

Tingeling er for de fleste kjent som den lille hjelperen til Peter Pan, men Disney har tatt oss med på tur fra tiden før hun ble sammen med Peter. Feenes hovedregel er at de ikke skal vise seg for menneskene, men med Tingelings nysgjerrighet kan dette til tider bli veldig vanskelig. Og når hun en dag kommer over et dukkehus på engen, blir hun ufrivillig fanget i huset og tatt med hjem til Lizzy.

Lizzy er ei søt lita jente som bare vet det finnes feer der ute, selv om faren ganske hardnakket påstår at disse ikke eksisterer. Og da hun plutselig oppdager Tingeling i dukkehjemmet sitt blir hun veldig overrasket, men også veldig glad. Tingeling og Lizzy får etter hvert et meget godt vennskap, og Tingeling hjelper Lizzy med å vinne farens oppmerksomhet tilbake.

Disney-produktene er sjelden noe å klage på, filmene er som oftest veldig gode og historiene vel satt sammen. I denne filmen er det ingen unntak, historien er meget søt og passer for barn i alle aldre, ja den passer også bra for den voksne gruppen. Dette gjør at man kan sette seg ned alle sammen, kose seg med litt god mat eller popcorn og se filmen.

At Pixar har et overvåkende blikk over produksjonen ved produsent John Lasseter kommer kanskje ikke særlig overraskende, for animasjonen i filmen er utrolig god. Det er ingen Pixar-film på langt nær, men jeg vil tro at disse to selskapene samarbeider veldig tett med utstyr og teknologi som de lærer. Det fine er at Disney ikke har forsøkt å gjøre sine karakterer så virkelige som mulig, men har en tegnefilmaktig strek over det hele.

Er du ute etter en god film til dine barn, fortrinnsvis døtre, så er Tingeling og Feenes Hemmelighet en av filmene fra i år som burde stå øverst på listen. Den inneholder det meste dine barn liker av filmer, og er derfor et meget godt kjøp.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse