Annonse

Filminfo og video

Grown Ups

Adam Sandler har rotta seg sammen med standup komikeren Fred Wolf og sammen har de skapt noe som kan være drepende kjedelig for noen, og hysterisk morsomt for andre. Det er litt sånn det er med Adam Sandler, man enten elsker eller hater han. Denne filmen handler om 5 lagkamerater som gjenforenes etter mange år for å delta i begravelsen til deres avdøde basketballtrener.  Etter mye om og men, ender de opp med å også feire 4 Juli sammen. De har selvsagt med seg sine bedre halvdeler og årenes produksjon av avkom. Salma Hayek, Maria Bello og Maya Rudolph gjør alle gode figurer i filmen, men det er helt tydelig at det er mannfolka som er i fokus. Sånn blir det når den ene komikeren etter den andre viser seg på skjermen og du tenker at var ikke en av dem nok egentlig?

Murphy’s lov sier noe om at alt som kan gå galt, går galt. Noe som skjer ofte i denne filmen, noe Stakkars Steve Buscemi sin karakter ser ut til å erfare mer enn en gang. Man kan ikke unngå å trekke paralleller til stakkars Kenny i South Park som dør på kreativt vis i nesten hver episode. Historien i seg selv er ikke verdens mest originale, men det å ha så mange komikere fra A-lista i en film er temmelig spesielt. Selvsagt fører det til at den ene komiske situasjonen eller kommentaren avspiser den andre og man blir kanskje litt lei mot slutten. Er man derimot i det morsomme hjørnet, så er dette absolutt en film å anbefale både for voksne og barn. De store og nye skuespillerprestasjonene kan man vel heller ikke si at man ser her, man har sett det før både på tv-skjermen og lerretet.


Så med andre ord ikke det mest oppfinnsomme vi har sett. Det er morsomme øyeblikk som både sjokkerer deg og får deg til å gaple, det er bare så synd at du ikke får trukket pusten innimellom dem. Det finnes noen få alvorlige øyeblikk selvsagt, men disse ser egentlig bare ut som om de er hentet fra Onsdagens tv-film.  Virker som det er litt vanskelig å få den riktige balanse mellom morsomt og alvorlig. Dette kan jo selvsagt ha noe med det å gjøre at det stort sett bare er komikere i dette prosjektet. Er det verdig tidtrøyte? Absolutt. Men kanskje best en dag du har hangover og hjernen ikke klarer å henge helt med, da kan det være du får disse pustepausene innimellom.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse