Annonse

Filminfo og video

Onkel Boonmee

Onkel Boonmee lever sine siste dager på sin store gård, med blant annet sin avdøde kone Huay og deres antatt døde sønn Boonsong. Igjennom filmen får vi et innblikk i hans liv på godt og vondt. Filmen beskrives som et forførende innblikk i det mystiske og jordnære Thailand uten å drukne i klisjeer. Spørsmålet her er om dette vil falle det norske publikum i smak, noe som vel heller er tvilsomt.

Scenografien i filmen er fin, og man får innsyn i mye flott natur. Dessverre ødelegges dette tidvis av såkalte apeånder med røde øyne som plutselig dukker opp og får deg til å tenke på gamle Star Wars filmer. Det finnes noen få humoristiske kommentarer som får deg til å le, men stort sett er filmen veldig lavmælt. Det vil si med unntak av en enorm durelyd som dukket opp spesielt på det som var filmet om natta. Dessverre var det en ganske mørk film, noe som muligens påvirket kinopublikummet, som så ut til å ha problemer med å holde øya oppe. Dette gjaldt også undertegnede som duppet av, bare for å våkne til en kvinne som fikk oralsex av en fisk. Litt røft å våkne til kanskje?


Det finnes heldigvis noen veldig vakre scener i filmen som viser en fantastisk nærhet og kjærlighet på et menneskelig plan også. Når det gjelder skuespillerprestasjonene så var de heller flate og litt for mye finsk fjernsynsteater innimellom. Altså ikke særlig overbevisende. Thanapat Saisaymar som spiller Boonmee er generelt helt ok, men glimter til i et par av scenene. Sakda Kaewbuadee som spiller Jen er litt overfladisk i sin rolle frem til det virkelig gjelder.

Altså ikke den helt store filmopplevelsen dette her. Kjedelig, langdrygt og meningsløst. Kanskje man kunne forstått symbolikken og atferden til karakterene med mer kjennskap til thailandsk kultur, men det ville likevel ikke tatt bort det faktum at man sitter i nesten 2 timer og ser på et sammensurium som skal forestille Boonmee’s liv og nesten ikke klarer å holde øya oppe. Huff.

Filmen vises på BIFF i Oktober og har ellers premiere på norske kinoer i Februar 2011.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse