Annonse

Filminfo og video

Fritt Vilt III

Det var en frisk og opplagt gjeng som møtte opp til pressedag på Månefisken. Det var tydelig at de har fått god kontakt under innspillingen av filmen og at tonen er god dem imellom. Etter en liten photoshoot, tok vi en prat med Ida Marie Bakkerud og Kim S. Falck-Jørgensen som begge er svært engasjerte i dette prosjektet.


Ida Marie er nykommer på det store lerretet, men har lang erfaring fra både reklame, dubbede tegnefilmer og ulike teateroppsetninger. Utdannelsen har hun tatt ved NISS(Norsk institutt for Scene og Studio) og ved teaterlinja til Gauladal Folkehøyskole. Kim på sin side har tatt utdanning ved Teaterhøyskolen og har alltid vært interessert i film.

– Jeg husker da jeg var rundt 12 år så hadde mine foreldre et kamera som jeg ofte lekte med. Så man kan si at jeg alltid har vært veldig fascinert over film.

Helt jævlig
Fritt Vilt 3 er en skrekkfilm, med alt det innebærer. Det er kjapt tempo, mye løping og når ting skjer, skjer det fort. Kim og Ida Marie er begge enige om at filmen var svært krevende både fysisk og psykisk. Det er tydelig at Ida Marie har lært mye om sin egen styrke og at hun er stolt av produktet hun har vært med på.

– Det har vært intenst og alt som sto i hode på meg mens vi holdt på var prosjektet. Jeg hadde også en personlig trener så jeg ble sterkere og fikk bedrekondisjon. Viktig siden vi løp så mye. Når det kommer til psyken fikk jeg testa ut grensene mine. Hadde aldri trodd at jeg skulle hive meg ut i en elv på den måten.


Det er tydelig at scenene i elven hadde gjort inntrykk på begge to, for begge nevnte dette som noe av det som var det tøffeste. Kim lener seg engasjert over bordet og retter litt på hua mens han informerer oss på kav stavangersk at det var krevende. At det er en sjangerfilm med en interessant balanse.

– Men det var faktisk befriende å være i den hekkans elva! Vi hadde mye å jobbe med men fikk også mye gratis. Det var og mye ambulansepersonell til stede så vi fikk alltid hjelp. Man kan si det var lett å spill redd. Men det var skikkelig heftig!

For Ida Marie var det viktig å gjøre alt selv, på tross av at det var tøffe tak til tider. Hun forteller smilende om at de hadde det morsomt også underinnspillingen før hun stopper opp og tenker litt.

- Egentlig kan det beskrives litt som militæret. Det er helt jævlig når man er der og holder på med løping både i ulendt terreng og igjennom flammer. Men etterpå når man tenker tilbake, så tenker man bare på hvor kult alt var!

Som skuespillere i skrekksjangeren er det jo litt interessant å høre om disse to har noen favoritt skrekkfilmer som de vil dele med oss. Kim informerer om at han har sett begge de andre Fritt Vilt filmene.

- Å si noe positivt eller negativt om disse to vil være litt som å si noe om tanta di liksom. Vi er jo blitt litt som en familie. Men den absolutte favoritt skrekkfilmen min er The Hills have eyes. Den er rett og slett disturbing noen ganger.

Ida Marie hadde sett begge filmene før hun gikk igjennom de 5 intense audition rundene hvor hun nærmest ble kastet vegg imellom. - Da jeg fikk tilbudet tenkte jeg med en gang at dette ville jeg være med på! Fritt vilt 1 og 2 er nemlig mine favoritt skrekkfilmer. Og nå nummer 3 også!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse