Annonse

Filminfo og video

Fritt Vilt III

Vi befinner oss på fjellhotellet Stehøe i Jotunheimen i 1976. Hotellet er i ferd med å gå konkurs og når mans er på tilstanden er ikke det så rart. I kjelleren sitter en ung gutt, fordi foreldrene mistenker han er livsfarlig. Han er jo vanskapt, da må han jo skade andre mennesker. Logisk slutning. Plutselig forsvinner gutten, og hans foreldre. Ingen vet hvor de blir av. Fjellhotellet blir tomt, og slik står det i 10 år før noen tørr å bevege seg inn der igjen. Stedet er omgitt av iskald mystikk og akkurat denne lokker til seg 6 ungdommer som vil ut på eventyr i Jotunheimen. Gjennom deres opplevelser får man vite hva som skjedde den gangen i 1976.

Det er utrolig kjekt å se at Norge tar til seg skrekkfilmsjangeren og at det gjøres en så god innsats for å hedre sjangeren. Skal man gå og se en Fritt Vilt film, vet man akkurat hva man går til, kul skrekk hvor mennesker slaktes som dyr i flotte naturomgivelser. Det gjelder også denne filmen. Eneste som stort sett manglet denne gangen var snøen, istedenfor var de jagede omringet av vakre høstfarger og våte omgivelser. Filmen ble spilt inn på flotte steder som Helvete, Trollhettan og selvsagt Jotunheimen.


Rå natur
Regissør Mikkel Brænne Sandemose har valgt litt av en film å debutere med. Dette er ingen studiofilm, her er det ut i den råe naturen for å jobbe, noe som kan gå galt på utrolig mange måter. Han har gjort en god jobb og har skapt en film med virkningsfulle og flotte bilder. Filmen har en dyster lyssetting som gir liv til de skumle omgivelsene som bærer preg av å ha stått og rustet de siste 30 årene. Castingen har også gjort en god jobb. De har funnet rette folk til rollene, annet kan man ikke si. Verdt å nevne her er prestasjonene til Arthur Berning som ga en humoristisk varme til vennegjengen. Ingenting er som en rappkjefta Stavangergutt til å få opp stemningen med upassende kommentarer. Usedvanlig mange av disse ungdommene har bakgrunn fra teater deriblant Ida Marie Bakkerud som har gjort en høyst troverdig overgang fra scene til film i en intens og fysisk rolle. Kim S. Falck-Jørgensen som spiller hennes utkårede har nok også en god fremtid på foran seg på lerretet.

Har man sett de andre to filmene er storyen ganske gjennomskuelig og forutsigbar. Man vet på en måte omtrent hva som skal skje, men noen små overraskelser har publikum i vente. Går man på kino for å kose seg med en god skrekkfilm er dette en innertier på tross av forutsigbarheten i det. Fritt vilt 3 leverer varene og vel så det. Man kunne selvsagt tenkt at en sånn film aldri kan få en bra karakter, men jeg syns faktisk den fortjener det. Den tar sjangeren på alvor, den er godt laget og med gode scener og dyktige skuespillere. Nei, kanskje vi ikke får bygget opp noe dypt og inderlig forhold til karakterene, men det skjer sjelden i skrekkfilmer uansett. Ikke er det Martin Scorsese eller en eller annen asiatisk regissør som har laget den, men hva betyr det? Ingen verdens ting. Man kan la seg underholde for det. Og tro det eller ei, Fritt Vilt 3 underholder!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse