Annonse

Filminfo og video

Legion

Gud har gitt opp menneskeheten og har sendt sine engler til jorden for å tilintetgjøre menneskeheten og spesielt ett ufødt barn. Overlever barnet kan ikke menneskeheten utslettes Engelen Michael sin kjærlighet til menneskeheten gjør at han trosser guds ordre og vil beskytte det ufødte barnet. På Paradise Falls jobber Charlie, en ung kvinne som har forlatt storbyen og faren til sitt ufødte barn. Ett barn som snart har hele guds hær etter seg. Michael kommer til Paradise Falls før guds hær og barrikaderer seg inne i kafeen sammens med de ansatte, og det er klart for ett oppgjør. Menneskeheten mot guds hær.

Legion setter en ny vri på kampen mellom det gode og det onde. Her er det ikke de ”onde” som angriper, men det ”gode” har gitt opp og vil utslette sin største kjærlighet. Rollelisten inneholder både kjente og mindre kjente navn, men de som utmerker seg best i denne filmen er Paul Bettany som spiller erkeengelen Michael og Adrianne Palicki i rollen som Charlie. Paul Bettany tolker rollen som en utstøtt engel i kamp mot sin tidligere herre på en utsøkt måte, engelen spilles passe overlegen og arrogant  i forhold til menneskene. Adrianne Palicki vokser i rollen gjennom filmen. I starten er det noe platt, men dette tar seg opp etterhvert som Charlie går gjennom prøvelsene som blir lagt opp.

Bilde
Bildekvaliteten er meget bra og spesialeffektene florerer. Mye av effektene har man sett før og er således ikke imponerende, men satt i denne settingen med rett forhold i til lys/mørke ble det bra. Det er en film i splatter-sjangeren og det er tidevis noe blod og gørr.

Lyd
Lydkbaliteten er superb. Surround-effekter kommer fra rett side og det er klar fin lyd i hele lydbilde. Ingen plutselige, feilplasserte skarpe lyder plasser kun for å få folk til å skvette. Hvis man skvetter så er det fordi man ser noe, ikke hører noe.

Konklusjon
Alt i alt er dette en film som leverer det den lover. Det er helt grei underholdning, tidevis morsom, av og til skummel. Slutten åpner for fortsettelse, ihvertfall to filmer til, men det gjør ingenting. Dette er topp underholdning for en kjedelig fredagskveld.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse