Annonse

Filminfo og video

Trolljegeren

De tre folkehøyskolestudentene Thomas Schøien, Johanna Pedersen og Kalle Stensvik som går på medialinjen i Volda får som skoleoppgave å lage dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom.

Til å begynne med vet de bare at han skal hete Hans og de mistenker ham for å være ulovlig bjørnejeger. Det viser seg imidlertid at mannen langtfra er krypskytter. Han har et langt farligere og mer fantastisk yrke.

Da jeg så traileren for Trolljegeren ble jeg skeptisk av alle de kjente navnene, for når det kommer til å spille på realisme vil man aldri lykkes om man bruker kjente navn. Dette er heldigvis et så latterlig konsept at realisme aldri var en mulighet. Dette er en film som med vilje er ekstremt overspilt. Otto Jespersen har et fantastisk øyeblikk da han kommer løpende helt opp til kameraet og roper "TROLL!".

Jespersen er uten tvil det beste med filmen. Denne fyren spiller den klassiske "I've seen hell, but there is still a job I must do"-karakteren vi har sett så mange ganger. Det er fantastisk å se en så melodramatisk forestilling i noe som er mye mer en komedie enn det traileren viser. Og ikke bare er det en parodi på mockbusters, det er fullt av humoristiske referanser til norsk kultur.

Trolljegeren er ikke noe flink til å bruke Blair Witch-stilen. Jeg kan peke ut haugevis med steder hvor kameravinkelen bytter uten at tid har passert, og på ett punkt merket jeg meg at det var lagt til en "doom"-lydeffekt. Jeg lar det derimot ikke trekke karakteren noe særlig ned, for dette var aldri ment å sees på som realistisk. Vi blir tross alt fortalt i åpningen at dette er konkludert med å være ekte opptak, i stedet for å la det være med det vanlige spørsmålet.

Den eneste andre klagen jeg har med filmen er at Knut Nærum kunne fått en bedre rolle. Publikum så bare ut til å le fordi det var Knut Nærum i en film, og ikke fordi scenen faktisk var morsom, i motsetning til Robert Stoltenberg. Oh well. Det er likevel en veldig god film. La oss håpe den blir like populær i utlandet, så kan kanskje amerikanerne stjeler våre ideer for en gangs skyld.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse