Annonse

Filminfo og video

The Agatha Christie Hour

The Agatha Christie Hour 1 er en serie fra 1982, med fem filmer på 50 minutter hver: The Case of the Middle-Aged Wife, In a Glass Darkly, The Girl in the Train, The Fourth Man og The Case of the Discontented Soldier. Filmene er basert på hver sin novelle av Agatha Christie.

The Case of the Middle-Aged Wife
The Case of the Middle-Aged Wife handler om en kone som tror at mannen er utro. Hun er ulykkelig, og kontakter en mann ved navn Parker Pyne for å få oppmerksomheten til mannen sin igjen; Han posta nemlig en annonse i avisa hvor det stod, ”Er du lykkelig? Hvis ikke, kontakt Mr. Parker Pyne!”

In a Glass Darkly
I In a Glass Darkly får fortelleren et syn om en mann som dreper en kvinne. Han finner litt seinere ut at disse to er forlovet, og skal gifte seg. Hva kan han gjøre for å forhindre mordet han forutså?

The Girl in the Train
I The Girl in the Train møter vi George Rowland som sitter på et tog til London, og som plutselig må hjelpe en kvinne med å gjemme seg for ”onkelen” sin.

The Fourth Man
The Fourth Man handler om en mann på et tog som forteller en historie til de andre passasjerene i kupeen, om en ung danser som døde, men som har besatt noen slik at ånden hennes lever videre.

The Case of the Discontented Soldier
I The Case of the Discontented Soldier møter vi en nylig pensjonert major som svarer på Parker Pynes annonse, og finner kjærlighet i en ung kvinne. Sammen drar de på eventyr for å finne skjulte skatter i Afrika.

Det er ikke å komme fra at denne DVDen er sjarmerende til tusen. Den bærer stort preg av å være nærmere 30 år gammel, ikke bare er den filma i 4:3, men teknikken som er brukt er også typisk gammel. Den bruker lang tid på å etablere karakterer og plot, og det er ikke umulig å tenke seg til hvordan den kommer til å ende. Det er ikke feil å si at den er ganske så treig, det tar overdrevent lang tid før det skjer noe – selv om det er minimalt med handling i det hele tatt. Skuespillerprestasjonene er heller ikke noe å skryte av, og kvaliteten på tapen er dårlig nok til at det er noe forstyrrende. Bildet er kornete og uklart til tider, fargene er blasse og grå, og lyden hadde hatt godt av å bli forbedret.

Til tross for dette er denne DVD-boksen noe jeg vil anbefale for Agatha Christie-fans. Jeg har ikke lest novellene filmene ble basert på, men som filmer er de svært flotte. For de som er interesserte i halv-treige, halv-romantiske, halv-krimaktige, episoder av en gammel serie, er dette noe jeg vil anbefale. Men dersom du ikke liker gamle filmer, kommer du heller ikke til å like disse filmene. Alt i alt var inntrykket av dem helt middelmådig, og det er nok ikke filmer jeg kommer til å sette på igjen med det første, med mindre det er for en spesiell anledning.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse