Annonse

Filminfo og video

Catfish

Først av alt så er det en ting som er mer irriterende enn noe annet. Man går på kino for å kose seg med en god skrekkfilm som i reklamene ser ut som en god og realistisk skrekkfilm. Da forventer man å få nettopp dette. Ikke en studie i menneskets psyke og et sosialt eksperiment. Ser man bort i fra dette er det faktisk ikke så verst dette her.

Filmskaperne Ariel Shulman og Henry Joost bestemte seg for å dokumentere Nev Schulmans forhold til denne Megan Faccio som han hadde møtt på Facebook. Første delen av filmen viser en Nev som virkelig faller for ei jente som ifølge bildene er nydelig. Han har møtt henne gjennom en 8 år gammel jente som heter Abby og som han også har blitt kjent med på Facebook. Etter hvert begynner han å skjønne at noe ikke stemmer og legger han ut på en reise for å finne sannheten. Stort mer kan man ikke si uten å røpe halve historien.

Litt forutsigbart og menneskelig
Dette er noe som mange opplever i dagens samfunn som er preget av sosiale medier. Man kan gjøre hva man vil og være hvem man vil på nettet, men man tenker ikke alltid over konsekvensene av sine handlinger. Det hele er satt sammen godt og du får følge hans opplevelser kronologisk. Skjebnene han treffer på sin jakt etter sannheten er triste og fulle av brutte drømmer og håp. Til å være en såkalt dokumentar som er skutt med småkamera, så er ikke billedkvaliteten så verst heller. Nev stiller seg virkelig naken følelsesmessig, noe det står respekt av. Er litt usikker på de reaksjonene han hadde da han fant ut sannheten, det virker litt for godt til å være sant. Det absolutt verste med denne filmen er den falske markedsføringen. Historien i seg selv er interessant i sin enkelhet og de psykologiske aspektene av det hele er spennende. Det er en film om mennesker, følelser, skuffelser, sorger og gleder. Om det å finne flotte ting på steder man ikke venter det. Handlingsmessig vet man jo stort sett omtrent hva som kommer til å skje, om man ikke vet hele detaljene i det. Det er heller ikke den mest spennende filmen, det skjer ikke så mye. Så er du ute etter en god skrekkfilm så bør du holde deg unna denne.

Karakter: 3/6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse