Annonse

Filminfo og video

The Town

Den profesjonelle raneren Doug MacRay(Ben Affleck) har mer eller mindre vokst opp uten sine foreldre. Faren hans sitter inne for blant annet ran og moren forlot faren da han var 5 år gammel. Det er hva han ble fortalt den gang men sannheten viser seg å være en helt annen. Han flyttet tidlig inn sammen med familien til bestekompisen James Coughlin(Jeremy Renner) og utvikler et av/på forhold til hans søster Krista Coughlin(Blake Lively). Under et bank ran ender gjengen med å ta med seg et gissel. Dette blir starten på en ny tilværelse for MacRay. Han får følelser og behov han ikke før har hatt og ender i en konflikt mellom lojalitet til gjengen og ønsket om en ny tilværelse. Samtidig har FBI agenten Adam Frawley(Jon Hamm) bestemt seg for at denne gjengen skal tas, koste hva det koste vil.

Filmen tar for seg det å vokse opp et sted og inn i roller man er gitt av omgivelsene. Hvordan fortiden kan prege dine valg og avgjøre din fremtid. Krista Coughlin er en av karakterene som står ovenfor de tydeligste valgene etter hvert som handlingen skrider frem. Blake Lively har her tatt et krafttak og lagt den rene og pene Gossipgirl helt på hylla. Med kraftig øyensminke, pushup-bh og konstant sengehår leverer hun en troverdig figur. Akkurat passe desperat, søkende og lengtende. Oscar nominerte Jeremy Renner leverer også en veldig troverdig tolkning av sin karakter den beskyttende broren som er villig til å gjøre hva som helst for å beskytte sine. Det er ikke vanskelig å se at Ben Affleck kjenner karakteren like godt som sin egen bukselomme, han har også vært med å skrive manus og regissere filmen. En fabelaktig jobb på alle plan. Manuset er drivende og karakterene er dynamiske og spennende.

Personlig må jeg si at jeg likte filmen veldig godt. Det var ikke mye å utsette verken på lyd eller bilde. Omgivelsene var akkurat passe dystre til å gi filmen et realistisk preg. Når det var action, var det full rulle og i de stille stunder foregikk det mye på det relasjonelle planet. Forhold utviklet seg i flere retninger, behov endret seg og karakterene utviklet seg. Filmen er et spennende blikk inn i en underverden hvor tyvers lojalitet skal være til hverandre og sjefen, ikke utenforstående. Så skal du ut og se en film som tilfredsstiller guttens behov for action og jentas behov for litt kjærleik i hverdagen så er dette en god film vel verdt dine surt tjente kroner. Det forunder meg ikke om denne filmen haler i land noen Golden Globe og Oscar nominasjoner neste år. Kanskje til og med noen seire?

Karakter: 5 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse