Annonse

Filminfo og video

When in Rome

When In Rome er en romantisk komedie med Kristen Bell i hovedrollen som Beth. Når søstra hennes skal gifte seg med en italiener hun har kjent i to uker, må hun dra til Roma samtidig som hun skal klare å holde seg på toppen av arbeidet sitt. Men ting går ikke som planlagt. Hun faller hodestups for brudgommens forlover, Nick, hun som er så bestemt på å ikke bli forelska i noen. Men når det viser seg at han har kjæreste, mister hun helt troen på kjærligheten, og plukker opp mynter fra Fontana D’Amore, kjærlighetsfontenen, for å ”redde” de som så desperat har ønsket seg kjærlighet. Dette resulterer i store forviklinger ettersom hver av disse myntenes eiere nå blir forelska i henne.

Til å begynne med er det mye vond humor i denne filmen; man sitter og får vondt av hva som skjer. Absolutt alt går galt, og ulykken tar ingen ende. Denne filmen har, som andre filmer av samme sjanger, en typisk protagonist som jobber altfor mye, er bestemt på å aldri falle for noen, hun er stressa hele tida, og uansett hva som skjer og hvor hun er har hun ulykke. Filmen er full av rare og sære karakterer, som prøver å bringe humor til filmen.

Likevel hadde ikke denne filmen trengt det. Jeg tror den hadde vært sterkere og bedre filmmessig dermed den hadde droppa de typiske ”morsomme” kommentarene. Den legger opp til at noe skal skje, og man veit akkurat hva karakterene kommer til å si. Man har en følelse av at filmen prøver innmari hardt å være noe den ikke er. Den prøver å bygge seg opp til noe den ikke klarer å opprettholde – men dette er en god ting.

For When In Rome klarer etter hvert å komme seg ut av grøfta den graver for seg selv. Etter omtrent en halvtime viser den at det er mer ved den enn hva først møter øyet. Den lurer oss, og klarer å holde oss lurt helt til slutten av filmen. Dette gjør at den for all del ikke er som man kan forvente seg. Dette gjør den til en bra romantisk komedie. Filmen er skjønn, den er nydelig, og den har fantastisk fin musikk. Når man ser den, sitter man og ønsker at ting virkelig skal ordne seg.

Bilde
Jeg så uheldigvis denne filmen på en dårlig skjerm som ikke klarte å få fram BluRay-kvaliteten som jeg skulle ønske. Likevel kan jeg fortelle at bildene er skarpe og klare, og fargene er sterke og flotte.

Lyd
Også lyden var bra. Filmmusikken var helt fantastisk, og den passa godt inn. Lydeffektene var ikke overdrevne for å gjøre ting morsomt, som en så ofte kan finne i slike filmer, og det var en fin balanse mellom lyden på stemmene til folk, musikken og effektene.

Konklusjon
When In Rome er kanskje ikke av suveren klasse, men den er en god romantisk komedie. Den er passe hjernedød og suppesøt, og er god underholdning. Alt i alt har den det som trengs for å bli likt, den har kjekke skuespillere, passe morsomme karakterer, og et bra nok plot. Det er verdt å gi denne filmen en sjanse – om man liker den slags filmer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse