Annonse

Filminfo og video

Den Perfekte Familien

Endelig en film med en ny og spennende ide! Steve og Kate Jones flytter inn i suburbia med sine to vakre tenåringsbarn. For naboene ser de ut som den perfekte familien som alle ønsker seg men innenfor de fire veggene skjuler det seg en annen historie. Naboene vet nemlig ikke at familien er levende utstillingsdukker, skapt for å manipulere frem salg av produkter i de områdene de bor. Dette er usynlig markedsføring og nabolaget blir ofre for denne kyniske manipuleringen av deres ønsker og behov og det er ikke alle som takler det like bra.

Derrick Borte er skaperen av dette perfekte universet både på papiret og lerretet. Han har bakgrunn som både grafisk kunstner og reporter noe hans visuelle filosofering over det estetisk vakre versus menneskets følelser viser. Det kan ikke sies nok hvor genial selve historien her er. De fleste tenker ikke over disse tingene til daglig men vi er stadig ofre for den perfekte familien. Enten blir de presentert i media som Brangelina eller så er det naboen som alltid kommer ut med den perfekte barnevogna og er plettfritt stylet. Hva skjer? Vi ønsker å være som de vi ser opp til enten vi har råd til det eller ikke.

Demi Moore spiller den plettfrie Kate Jones som er leder for denne familie enheten. Sammen med David Duchovny gjør hun en god innsats for å gi liv til utstillingsdukkene. Dessverre er prestasjonene litt platte til tider. De perfekte barna spilles av Amber Heard og Ben Hollingsworth, sistnevnte et relativt uskrevet blad i Hollywood. Begge leverer troverdige prestasjoner. Verdt å nevne er også gary Cole som spiller en av naboene til denne perfekte familien. Han gjør som alltid en god prestasjon og gir litt tyngde til filmens rollebesetning.

Dette er en film som absolutt er verdt å se bare for historien sin skyld, for å bli litt bevisst på den usynlige markedsføring du er offer for hver eneste dag. Til og med i denne filmen. Du sitter og ser en film om menneskelige utstillingsdukker og blir så fokusert på dette at du glemmer å bli bevisst på produktplasseringen i filmen, og den er det nok av. Mot slutten tar dessverre dramafaktene litt for mye av og det ligner mer en tragisk kjærlighetshistorie. Det er jo selvsagt greit å få frem det menneskelige aspektet i filmen når alt rakner, men det blir for mye. Filmen dras også ned av de litt platte skuespillerprestasjonene.

Ekstra materiale: Det er ikke så mye ekstra materiale å skryte av på Blu-ray utgivelsen. Det meste er fokusert rundt David Duchovny sin karakter Steve.

Karakter: 4 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse