Annonse
Født i Canada i 1926 av en dansk far og walisisk mor er Leslie Nielsen en av de skuespillerne mange har hatt det mye moro med. Karrieren begynte på teateret, hvor han etter hvert vant et stipend hos det høyt respekterte Neighbourhood Playhouse i New York. I 1948 begynte han å få jobb innen TV i serien Studio One hvor blant annet Charlton Heston var en av skuespillerne.

På 50-tallet jobbet Nielsen mye med TV, og var involvert i over 50 prosjekter deette tiåret. Men hans største karrieresteg kom da han fikk rolle i filmen Forbidden Planet. Dette gjorde at han fikk kontrakt med MGM og ble en av deres ledende skuespillere.

Noen filmer fulgte etter dette, før en uenighet gjorde at Nielsen avbrøt kontrakten. Han jobbet litt løst rundt her og der før han fikk rolle i TV-serien Swamp Fox. Like etter skulle hans andre store gjennombrudd komme, nemlig med filmen Airplane! eller Hjelp vi flyr! som den heter i Norge.

Nielsen hadde sjelden spilt i komiske roller tidligere, men han viste en slik forståelse for komedie at manusforfatterne bak Hjelp vi flyr bestemte seg for at han passer perfekt i rollen som Frank Drebin en tv-serie de hadde planlagt. Tv-serien ble dessverre ingen suksess, men i stedet resulteterte det i tre filmer om Mannen med den nakne pistol.

[bilde]2010/48/6414[/bilde]

Dessverre mistet Nielsen mye av sin storhet etter disse tre filmene, og ble mot slutten med i småroller i omtrent alt som var av parodier, hvor han nesten parodierte seg selv mer enn noe annet.

For et par uker siden pådro Nielsen seg lungebetennelse, og døde på sykehuset i Florida søndag etter komplikasjoner på grunn av dette. Hans familie og venner var alle tilstede og fikk sagt farvel.

Hele verden sier også farvel og sørger over å ha mistet Leslie Nielsen
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse