Annonse

Filminfo og video

Due Date

Peter Highman(Downey jr) har det meste han trenger, inklusive en mobiltelefon som er sydd fast i hånda. Han er arkitekt, vordende far og på full vei inn i et vennskap han aldri kunne forutse. Han skal fly hjem til kona som straks skal føde da alt går galt. På flyplassen treffer han kongen av rørleggersprekker; Ethan Tremblay(Galifianakis). Sistnevnte er på tur for å gjøre to ting; lykkes som skuespiller og spre sin fars aske. Men Tremblay sov tydeligvis under 9/11 for han har ikke lært seg at enkelte ting prater man ikke om på fly, som for eksempel bomber og terrorister. Det hele fører til at de blir svartelistet fra å fly. Så hvordan skal Highman komme seg hjem til kona føder? Joda, Tremblay trår til og redder dagen med bil, penger og alt som trengs for en heidundrende tur fra Atlanta til Los Angeles.


Dette er en skikkelig godbit av en film til og med for kvinnfolka! Den har humor, uventet dybde, interessante karakterer og perfekte skuespillere for rollene. Sound-tracket er også supert, om en kanskje litt klisjé. Vi treffer to mannfolk som er på to vidt forskjellige planeter. Tremblay er sykelig opptatt av å ha den perfekte permanenten og er konstant på jakt etter god marihuana, han har jo grønn stær må vite! Han drømmer om en karriere i Hollywood, og drømmerollen er i Two and a half men. Buksene er trange og overkroppen er dekket av en aprikos Lillith fair t-skjorte. I baklommen er det en hårbørste som passer best for krøller og han må masturbere i 30 minutt for å få sove. Han har liten peiling på hvordan den egentlige verden fungerer og lever livet som det faller seg. Den perfekte reisekamerat med andre ord og den småhissige Highman sin rake motsetning. Det morsomme her er at Tremblay sin karakter lett kunne stjålet hele filmen, men med Highman så blir alt balansert ut. De har en god gi og ta kjemi igjennom hele filmen på tross av Tremblay sin totale ignoranse for andres smerte og Highman sin manglende vilje til å sette seg inn i andres situasjon.


Det er tydelig at regissør Todd Phillips og Zach Galifianakis har et ekstremt godt samarbeid og bringer frem det beste i hverandre. Dette var svært tydelig i filmen Hangover, men også her. Han utforsker vennskap mellom mannfolk på en genuin og interessant måte. Jeg trodde dette kom til å være en film bare for gutta, hvor jentene kom til å sovne på halvveien fordi de kjeda ræva av seg. Men på tross av få kvinnelige karakterer og et ganske macho tema så er det faktisk morsomt å se på. Det er lett å engasjere seg i de to karakterene som er relativt håpløse på hver sin måte. Det finnes få svakheter med filmen annet enn at første delen av filmen er litt treg. Det er også et par scener som er litt fjerne. Highman drømmer om fødselen til kona og dette følges selvsagt opp senere i filmen og blir egentlig litt for dumt. Men er du ute etter en god latter så er dette filmen å starte helga med.

Karakter: 5 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse