Annonse

Filminfo og video

Bored to Death - sesong 1

Man blir liggende i en mellomverden og vet ikke hva man skal tro eller mene. I det ene øyeblikket er det rett og slett dødskjedelig, men i neste er det interessant. Rett og slett et dilemma er denne serien, i alle fall for meg.
 
Jonathan Ames er en ganske "normal" fyr, om man ser vekk fra hans alkoholproblemer og at han røyker pot fra tid til annen. Dama (spilt av Heather burns)drar sin vei, hun er lei av at han ikke skjerper seg. Dere vet, the same old story. Dette gjør selvsagt Jonathan deppa, og etter å ha lest en bok med Philip Marlow, den kjente karakteren til Raymond Chandler, legger han inn en annonse på nett om at han tar på seg oppdrag med å finne savnede personer.
 
Det tar ikke lange tiden før han får et oppdrag, finne søsteren til ei jente. Han klarer oppdraget, men ikke helt slik man kanskje forespiller seg at en privatetterforsker skal gjøre. Nå skriver han i annonsen at han ikke har lisens, så i så måte er han unnskyldt, men, litt mindre klønete går det kanskje an å gjøre ting.
 
Jonathan har to venner: Ray som er sammen med en alenemamma som ikke gir han den sexen han vil ha, noe som medfører ulike krumspring for å få det som han vil. Han føyer sin kjære i ganske så mye, men hun er ikke helt happy da han bestemmer seg for å donere sæd til et lesbisk par.
 
Og så er det Georg Christopher som er en alkohol og potavhengig redaktør for et populærmagasin, som sjelden ser alvoret i ting, men da magasinet taper lesere gjør han sitt for å holde ved like kvinners interesse.
 
Jeg hadde vel større forhåpninger til denne serien enn hva jeg vil si den gav meg. og som nevnt er jeg usikker på hva jeg egentlig synes. For i ene øyeblikket er det litt fascinerende, spennende og mor, men i neste så blir det klisjéer på rekke og rad. Det er ikke noe nytt her, og det kunne selvsagt fungert det, hadde man bare brukt noe gammel som var bra. Men her ender man opp med et par replikker som man trekker litt på smilebåndet av, og resten blir i grunnen et langt gjesp.
 
Det kan hende seg forfatter og regissør hadde håpet at Zach Galifianakis som spiller Ray skulle gjør eserien en smule mer severdig og lattervekkende, men selv han blir platt. Men må innrømme at det er han som fremskaffer de få smil som kommer da. Jeg tror vel også regissøren tenkte at Ted Danson ville heve det hele litt, men jeg vet ikke helt. Jeg blir i grunnen bare trist av å se en meget hvithåret Danson uten de kjappe replikker fra f.eks Cheers. Og hovedpersonen som kunen vært sjarmerende klønete og pågående som alkoholiker på hvitvinsvogna mens han ryddet opp i sakene han fikk ender bare opp som en pinlig sytete figur. Det hele virker som en ballong som man har stukket hull på rett og slett. Som har mistet piffen og puffen og det som trengs for å fenge pulikum. Og etter å ha sett de første 8 episodene, så frister det ikke til å se de 8 neste, selv om serien har vunnet Emmy ...
 
Ekstramaterialet har med slettede sener, making of og Jonathan Ames' Brooklyn. Når man ser på The making of så er det ikke til å skyve under en stol at man lurer på hvor det hele gikk galt. For det virket veldig lovende.
 
Serien får 4 av 10 av meg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse