Annonse

Filminfo og video

Killers

Det blir slutt mellom Jen og kjæresten, og som de fleste kvinner i samme situasjon sverger hun på at hun aldri mer kommer til å forelske seg. Foreldrene øyner muligheten til en liten familieferie og nærmest drar henne med seg til den franske riviera. Der møter hun Spencer og alle planer om å leve i sølibat resten av livet går i vasken. De forelsker seg, gifter seg og flytter inn i suburbia, alt ser ut til å være den reneste idyll. Men den godeste Spencer har glemt å fortelle henne at han frem til de møttes var en hemmelig spion med lisens til å drepe. Og som de fleste andre spioner film; slipper ikke han unna sin fortid så lett.


Ashton Kutcher og Katherine Heigl er begge her i roller som de egentlig kjenner veldig godt og nærmest gjør i blinde. Heigl spiller som vanlig en pen søt blondine som lever i en verden av illusjoner og som blir slått i bakken når hun møter sin egen naivitet i døra. Har vi sett det før? Ja. Men hun gjør nå en god jobb med denne rollen og. De kjappe replikkene i dialogen med Kutcher leveres lett og smidig, stort sett i hvert fall. Den komiske timingen til Kutcher er det lite å si på, men kanskje det kunne lønnet seg for han å velge noen andre roller etter hvert? Jada, han er pen, kjekk og kler godt actionkomedier, men det er noe med at skuespillere skal vokse også, da må de utfordres. Dette var ingen utfordring verken for skuespillerne i filmen eller de som ser filmen.

Robert Luketic ser ut til å ha valgt seg ut Katherine Heigl som sin muse. Hun var også med i hans film The ugly truth, som for øvrig går Killers en god gang. Historien er av Bob DeRosa som er relativt ny i gamet. Med seg på laget hadde han derimot en kløpper; Ted Griffin som har jobbet med manus på blant annet Ocean’s Eleven og Matchstick men.


Så hva kan vi egentlig si om filmen? Er den morsom? Ja innimellom må du faktisk le litt av disse to som er relativt håpløse egentlig. Deler av storyen blir derimot litt teit og du tenker at det hadde vært bedre å gjøre ting litt enklere. Noen ganger er faktisk less more. For mye dialoger og vittige replikker som bare slås i hjel av actionfrekvenser i høyhælte sko og merkeklær. Og selvsagt noen tvister som er lagt inn for å gjøre det hele så uendelig mye mer spennende, men som egentlig bare tipper det over til å bli latterlig. Men for alt i verden det er en helt grei film. På Blu-ray utgaven er det ganske mye ekstra materiale. Du kan velge alternative scener og mellom flere sluttscener. Det finnes selvfølgelig en gag reel som jo er litt morsom. Foruten dette er det en Behind the scenes og slettede scener.

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse