Annonse

Filminfo og video

Knight and Day

Jepp, enda en actionkomedie med en vakker kvinne som roter seg borti en kjekk mann som er hemmelig agent. Den hemmelige agenten Roy Miller spilles av Tom Cruise og han blir ganske kjapt betatt av June Havens som spilles av Cameron Diaz. Havens jobber med å restaurere biler.


Det hele starter på en flyplass, hvor Havens får høre at hun på tross av å ha reservert plass på et fly, dessverre ikke får reise. Det er visst et helt fullt fly. Hun vet ikke at mannen hun har løpt inn i et par ganger er en hemmelig agent som blir overvåket av FBI agenten Fitzgerald. Fitzgerald mistenker at hun jobber sammen med Miller og får henne derfor på flyet igjen. Et overraskende tomt fly med tanke på at det var overbooket. Herfra går det rake veien nedover. Hun blir selvsagt sjarmert av Miller og går en tur inn på toalettet for å friske seg opp litt. Når hun kommer ut er de andre på flyet drept og flukten starter.

Dette blir litt James Bond på crack for meg. Det mangler Bond sin klasse og finesse, men har kjekke og vakre hovedrolle innehavere. Diaz har som vanlig god komisk timing, og vet å se akkurat passe lost ut når hun må dette. Tom Cruise sin karakter er temmelig tullette og ser ut til å være en forlengelse av hans opptreden på Oprah Winfrey show. Hvilket han jo har fått temmelig mye kritikk for. Han er en flink skuespiller når han bare vil, så hvorfor velger han sånne filmer som ender opp med å dra han ned i søla? At Cameron Diaz har valgt å spille inn i en romantisk action komedie er i grunn ikke noe sjokk, det er jo det hun kan best. Kanskje på tide å vokse litt opp? Regissøren James Mangold har gjort en grei jobb med denne filmen, men når man tenker på hvilke filmer han har gjort før, vil man forvente mer fra denne filmen også.


Mulig jeg hadde likt filmen bedre om jeg ikke nettopp hadde sett Killers og følte dette var en komplett repetisjon av den. Filmen hadde en grei underholdningsverdi om den ikke var verdens mest nyskapende. Skal man først kjøpe denne filmen og har tilgang på Blu-ray spiller, er det like greit å kjøpe Blu-ray utgaven. Der får du mest valuta for pengene blant annet fordi du får både Blu-ray og dvd utgaven på en gang.

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse