Annonse

Filminfo og video

Gentlemen Broncos

Benjamin Parvis (Michael Angarano) bor sammen med sin mor (Coolidge) og han jobber i en butikk som selger nattkjoler. Han er glad i å skrive, og er en nerd, både av utseende og væremåte, i alle fall slik vi er vant med å se dem i filmer. Da Benjamin deltar på en skriveleir blir hans liv snudd opp ned da den oppblåste fantasiforfatteren Dr. Ronald Chevalier (Jermaine Clement) stjeler scifi historien hans.

Filmer om nerder har alltid vært populært, både å skrive og å se på. I alle fall kan det virke slik om man ser tilbake på de antall komedier som har en nerd som en sentral rolle. Denne filmen har også sine nerder, men til forskjell fra enkelte andre filmer med nerder i hovedrollen, så er denne dønn kjedelig! Nerdene i denne filmen blir som dårlige parodier av seg selv. Når vi i tillegg får dårlig scifi i form av historien som Benjamin har skrevet, så mister man fort håpet om at denne filmen skal ta seg opp etter de første 15 minuttene.

Filmen byr også på konseptet med en film i en film, noe som har fungert enkelte ganger, men det gjelder ikke denne gangen. Her får vi ikke bare én film i en film, men tre, for Benjamin har sin orginalhistorie og Chevalier har sin versjon, noe forandret fra Benjamins. I tillegg får vi Jimenez og Feiffers (et par Benjamin traff på skriveleier og som har kjøpt historien hans) versjon, hvor Benjamins mammas kjæreste spiller helten.


Når det kommer til skuespillerne forventet jeg ikke stort, men jeg ble overrasket. Overrasket over at samtlige klarer presentere så dårlige prestasjoner at jeg lurer på om det er meningen med filmen. At de skal spille så elendig at det bare blir en parodi på en elendig film med elendige skuespillere. Noe som kunne fungert om man legger godviljen til, men her fungerer det ikke. Om nå dette var meningen da.

Siden jeg ikke er noen fan av Hess så ble jeg heller ikke skuffet av filmen. Men jeg har en mistanke om at de som likte hans andre filmer (Napoleon Dynamite og Nacho Libre) vil bli skuffet over denne. Hvem passer egentlig filmen for? Jeg tror den fort kan bli for barnslig for voksne og for voksen for barn. Den har 11 års aldersgrense, men tror ikke 11-åringer finner stor interesse av denne filmen.

Som ekstramateriell på filmen finner man blant annet slettede scenes. Med tanke på hvor dårlig filmen er var jeg usikker på om jeg ville gå gjennom de slettede scenene fra denne filmen. Jeg gruet meg med rette. Det var enda mer pinlig enn selve filmen. Selv ikke tabbene var artige.

Behind the scenes er definitivt det beste på hele denne DVD’n.

I følge coveret skal dette være en hysterisk komedie med hysterisk artige skuespillere. I dont think so! Skal man bruke ordet “hysterisk” i forbindelse med denne filmen må det bli hysterisk dårlig!

1 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse