Annonse

Filminfo og video

Twilight saga: Eclipse

Seattle er preget av en drapsbølge uten like. En vampyr er ute på et hevntokt som aldri ser ut til å ta slutt. Bella må som vanlig ta noen vanskelige valg knyttet til den evig torturerte Edward og hennes venn Jacob. Hennes valg får som vanlig alvorlige konsekvenser, denne gangen for varulvene og vampyrene. Samtidig dukker det opp en hær av ”nyfødte” som enten er knyttet til vampyren Victoria eller Volturiene. Bella er på tross av sine iherdige forsøk på å bli det motsatte, fremdeles dødelig.

Ok, noe av det som er mest irriterende er at vampyren Victoria er skiftet ut i denne filmen. Etter å ha sjekket litt viste det seg at det var trøbbel med timeplanen som var årsaken og Rachelle Lefevre endte opp med det andre prosjektet. Bryce Howard som har erstattet henne gjør en lite troverdig jobb som den skurkete Victoria, hun ser rett og slett for snill ut og har ikke samme edgen som Lefevre hadde. Siden denne rollen er en stor del av denne tredje delen i Twilight sagaen, ville det vært lurt å ha Lefevre en stund til.

Jeg må også innrømme at jeg sliter litt med glitterutgaven av Edward. For meg blir det en helt absurd greie som ikke hører hjemme i vampyrverdenen. Den altoppslukende kjærligheten mellom Bella og Edward blir også i grunn litt slitsom i lengden. At det har blitt dratt ut i 3 og snart 4 filmer er nesten beundringsverdig. Men sånn bortsett fra disse tingene her så må jeg si at filmen er faktisk spennende. Det er utrolig mange kule effekter(og noen veldig dårlige) og varulvene som har kommet inn i bildet er noen fantastiske skapninger, om enn litt ute av proporsjon sånn størrelsemessig. Cullen familien er en herlig gjeng som man ikke kan annet enn å like. Volturiene med Dakota Fanning i spissen er akkurat passe skremmende og ugudelige.


Blu-ray utgaven er rene himmelen for Twilightfans; masse ekstramateriale. Det skulle i grunn bare mangle. Denne sagaen er blitt et rent popfenomen og mye av grunnen til dette er nettopp fansen. Du kan for eksempel spille filmen av med Audio kommentarer av blant annet Robert Pattinson og Kristen Stewart. Det er masse dokumentarer, sletta scener, utvidede scener, fotogalleri og musikkvideoer. Alt i alt utgjør alt dette ca 3 timer ekstra hvor du kan nyte dine favoritter fra Twilight.

Det skal da også legges til at jeg har ikke lest en eneste en av bøkene. Begynte så vidt på New Moon men ble lei av sytinga til Bella etter noen få sider, så jeg ga opp og venta til filmen kom heller. Noen ting gjør seg bedre på lerretet enn i papirform. Og ja, jeg har kosa meg på hver og en av filmene om jeg kanskje har kjeda meg litt innimellom. Det skal også sies at den første filmen er og blir best. Det blir interessant å se hva som skjer i de to delene av Breaking Dawn, der har de fått med seg de to Oscarvinnerne Bill Condon og Guillermo Navarro. Kanskje de neste to filmene blir de beste?

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse