Annonse

Filminfo og video

Hachiko - A Dog's Story

Denne filmen er basert på den rørende historien om Akita hunden Hachiko og hans lojalitet til eieren Hidesaburõ Ueno. Hver dag møtte Hachiko eieren sin på togstasjonen frem til eieren døde i 1925. Da var Hachiko bare 1 år men hans kjærlighet og lojalitet til eieren var så stor at han fortsatte å vente på eieren i 9 år helt til han døde selv av. I denne filmen er historien flyttet til Rhode Island i USA og eieren spilles av Richard Gere.

Vi hører stadig flotte historier om hunder og deres spesielle forhold til deres eiere. Dette er allikevel en unik og flott historie om den lojaliteten og kjærligheten som finnes mellom hunder og deres eiere. Lasse Hallstrøm har tidligere vist oss et unikt talent til å bringe varme inn i historier som denne. Dette er en lavmælt film hvor hunden virkelig er i fokus, men på en annen måte enn man er vant til ellers. Man får også se hvordan verden ser ut fra hunden sitt synspunkt innimellom. Man følger hunden fra første dagen da professor Parker Wilson finner han forlatt på togstasjonen til han trekker sitt siste pust på samme togstasjon 10 år senere. Vi ser hvordan han opplever omverden og hvordan han setter sine spor hos de menneskene han møter. Han overlever på mat fra de som ser han der hver dag.

Som hundeeier er jeg selvfølgelig veldig subjektiv og sier at denne filmen bør stå i enhver hundeeiers hylle som en påminnelse om hva du som matmor betyr for hunden. Er det en film som havner på listene over Oscar nominasjoner? Neppe, men det betyr ikke at den er dårlig men litt for spesielt interesserte kanskje. Når det kommer til skuespillerprestasjonene er de ganske gode, men dette er ikke en film som krever de store tolkningene rollemessig. Richard Gere viser oss en naturlig hundeeier og gjør en utrolig god figur, som vanlig. Joan Allen som spiller hans kone er lavmælt og tilstede. Men det er aldri tvil om hvem som er stjernen her; Hachiko.

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse