Annonse

Filminfo og video

Tron: Legacy

Arcade
Når Sam Flynn (spilt av Garrett Hedlund) begynner å etterforske et underlig signal sendt fra den gamle Flynns Arcade, innser han at det bare kan ha blitt sendt av hans far, Kevin Flynn (se nedenfor), som ble borte for 20 år siden. Her begynner eventyret ...

Bruce Boxleitner
Bruce gjenopptar rollen sin som Alan Bradley fra 1982’s TRON. Alan var Kevin Flynns partner i firmaets gylne år, og er nå en “skrinlagt” ansatt som har fungert som Sams verge siden farens forsvinning.

Clu
Et mesterprogram som opprinnelig ble skapt i Kevin Flynns figur. I “TRON: Legacy” er den nye og forbedrede Clu 2.0 ikke lenger fornøyd med å hjelpe Flynn; han vil kvitte seg med ham så han kan få den nye verdenen helt for seg selv ...
Jeff Bridges, som er Clus ansikt, ser på mirakuløst vis akkurat ut som han gjorde for 30 år siden. Se HMC nedenfor for å finne ut hvordan de fikk det til ...

[bilde]2010/50/6485[/bilde]

Daft Punk
Den Grammy Award-belønte franske elektroduoen Daft Punk (Da Funk, Round The World, One More Time) har laget filmmusikken til “TRON: Legacy”, og har til sammen komponert 24 spor. Du kan også få et glimt av dem i gjesterollene som to MP3-programmer (tilsvarende DJ-er) i en scene på End of Line Club.

Ekstremsport
Ifølge Sam Flynns motto er ingen sport er for ekstrem – som basehopping, Ducati-motorsykler, motocross og fallskjermhopping, for å nevne noen få. Alan Bradley (Bruce Boxleitner) mener at dette er en følelsesflukt for Sam, og hans måte å takle smerten over tapet av sin far, Kevin Flynn på.

Encom
Selskapet som ble opprettet av Kevin Flynn og partneren Alan Bradley (se ovenfor) i den originale TRON. Encom utvikler og produserer populære dataspill.

[bilde]2010/50/6486[/bilde]

Flynn
Forholdet mellom far og sønn, Kevin og Sam Flynn, er hjertet av “TRON: Legacy”-historien; en sønn på leting etter sin far. Da Sam innser at faren fremdeles er i live, gir han seg i vei for å finne og redde ham. Kevin Flynn (Jeff Bridges) er en glimrende spilldesigner som har begynt å eksperimentere med teleportering ved å besøke the Grid fra den hemmelige laben sin, og er banebrytende ved at han rydder vei for denne digitale verdenen. Nå har han vært fanget i verdenen han selv skapte siden 1989. Han blir kjent med Quorra (mer om henne senere) og venter på å bli reddet av sønnen, Sam Flynn.

The Grid
The Grid er cyberverdenen med den alternative virkeligheten der Kevin Flynn har vært fanget i 20 år. Alt i the Grid er koblet opp med lys, en hel verden av skyskrapere og nattklubber i himmelen.

Gult
De sterke fargene i “TRON: Legacy” gir oss klare pekepinner på rollefigurenes lojalitet. Programmer av Grid-beboerne har på seg klær og er opplyste i kjølig hvitt, blått og sølv. Bare Clu bruker gult, som et symbol på sin overlegenhet; vaktene og håndlangeren er røde og oransje, så pass opp for dem ...

[bilde]2010/50/6487[/bilde]

Helmet Mounted Camera (HMC)
“TRON: Legacy” er den første filmen som bruker et Helmet Mounted camera (hjelmmontert kamera) i live action, slik at Jeff Bridges som Clu kan samhandle med andre i scenen. Ved hjelp av en 3D-skanning av skuespillerne bygde teknikerne en støpeform av ansiktet hans, og så en maske med 52 hull. Denne masken fungerte som en mal for ansiktsmarkørpunkter på Bridges’ ansikt, som deretter ble sporet av fire kameraer festet til en hjelm. En digital 3D-versjon av Bridges ble deretter laget av Digital Domain (ved hjelp av fotografier av Bridges tidlig i 30-årene), og dennes bevegelser samsvarte med markørene på fremføringsmasken. Når Bridge hadde på seg kameraet, HMC, ble ansiktsbevegelsene hans matet inn i datamaskinen og deretter brukt til å kontrollere uttrykkene til det digitale ansiktet, slik at den digitale fremførelsen av “unge” Jeff Bridges ble kontrollert av skuespillerens ekte fremførelse. Jeff Bridges ser rett og slett ut som om han er tidlig i 30-årene. Og han er digital. Går det rundt for deg nå?

Ikoniske bilder
Produksjonsdesignerne la mye arbeid og omsorg ned i innlemmingen av ikoniske bilder og rekvisitter fra TRON-mytologien fra originalen. Slik som f.eks. mesterkontrollprogrammets penneholder, kart over the Grid og en komprimert versjon av Shiva-laseren.

Jarvis
Jarvis er Clus høyre hånd (spilt av James Frain), dyktig innsamler av opplysninger i the Grid, der kunnskap er makt.

[bilde]2010/50/6488[/bilde]

Kjøretøyer
Du finner en overflod av kule kjøretøyer i the Grid: raske og stilige Lightcycle, Light Runner, Recognizer (et enormt U-formet kjøretøy som kjører gatelangs på utkikk etter egensindige programmer), Solar Sailers (som flyr lasteskip) og Clus Rectifier-slagskip (tre ganger større enn ethvert fly i den virkelige verden, som rommer hele Clus hær).

Lightcycles
Disse er en viktig og avgjørende del av TRON-mytologien. Lightcycle er the Grids foretrukne transportmiddel, og ble designet av tidligere Bugatti-designer Daniel Simon, som forklarer: “En Lightcycle danner en visuell enhet med føreren. Hjelmen og kroppen hans blir del av sykkelens design og utseende, men du må likevel gi ham frihet til å bevege seg.”

[bilde]2010/50/6489[/bilde]

Motorsykkel
Sam Flynn (Garret Hedlund), opprørsk sønn av Kevin Flynn, har vendt ryggen til Encom-imperiet siden farens forsvinning og har i stedet blitt en sint einstøing som er fast bestemt på å presse motorsykkelen sin til det ytterste. Hedlund fikk spesiell motorsykkelopplæring i forbindelse med rollen, som også forberedte ham på Lightcycle-scenene.

National Academy of Sciences
NAS ga råd til filmmakerne for å sikre at vitenskapelige lover støtter ideene og konseptene i filmen. Metodene for å oppnå ideene eksisterer kanskje ikke ennå, men ideene i seg selv er vitenskapelig gyldige. Én dag kan dette faktisk skje ...

[bilde]2010/50/6490[/bilde]

Outlands
Utenfor the Grid, der Kevin Flynn bor i et trygt hus, forsvinner alle lysene, og bare mørke og lumske landskap venter. Racerbilen Light Runner forvandler seg til et slitesterkt offroad-kjøretøy når det når the Outlands.

Parkour
Parkour er en fysisk øvelse av fransk opprinnelse der deltakerne løper langs en rute og forsøker å komme seg forbi hindre på en mest mulig effektiv måte, kun ved hjelp av kroppen. Ferdigheter slik som hopping, klatring, sprang, rulling og svinging tas i bruk. Garrett Hedlund gjennomgikk omfattende opplæring i denne kunsten (sammen med Wire Work, neveslagsmål og Capoeira) i forbindelse med sin rolle som den ekstreme idrettsmannen Sam i “TRON: Legacy”.

[bilde]2010/50/6491[/bilde]

Quorra
Den fryktløse krigeren Quorra (Olivia Wilde) er en fortrolig venninne av Kevin Flynn, programmet som hjelper Sam med å finne faren, og hjelper dem begge på en reise på liv og død gjennom det digitale cyberlandskapet i the Grid. En kampsportmester, selv i ti cm høye hæler ...

Rinzler
Clus mest uregjerlige håndlanger, Rinzler (spilt av den verdenskjente kampsporteksperten Anis Cheurfa) er en mystisk, men fryktløs superkriger som beskytter Clu og er elitespilleren i the Grid-spill, og som vi aldri ser ansiktet på.

[bilde]2010/50/6492[/bilde]

Sirener
De er like vakre som sirenene i gresk mytologi, og målet deres er å lage programmer til gladiatorspill i the Grid ved å gi dem rustninger. Disse sirenene er identiske programmer, fåmælte “kvinner”, der Gem (spilt av Beau Garrett) er den viktigste. Men skjuler de noe?

Teknologi
“TRON: Legacy” inneholder en rekke historiske og banebrytende filmelementer: Det er den første 3D-filmen som integrerer et fullt digitalt hode med kropp og gjenskaper den yngre versjonen av Jeff Bridges’ rollefigur (se ovenfor), den første som benytter seg i omfattende grad av selvlysende kostymer, den første som har laget formstøpte kostymer kun ved hjelp av digitale skulpturer, og til slutt, den første 3D-filminnspillingen med 35 mm-objektiver og komplette 35 mm chip cameras. På et språk som vi vanlige dødelige forstår, betyr dette at den nyeste post-Avatar-teknologien har blitt kombinert med praktfull VFX og banebrytende design for å skape enestående visuelle bilder og 3D-action!

[bilde]2010/50/6493[/bilde]

Utopi
Kevin Flynn lagde opprinnelig Clu 2.0 fordi det skulle hjelpe ham til å designe en alternativ virkelighet av utopisk eksistens som kombinerte de høyeste idealene i menneskets og den digitale verdenen, dvs. det beste av begge verdener.

Våpen
For Grid-innbyggerne er batongen et våpen som også kan brukes til å lagre store mengder data og programmer, og den kan også forvandles til en Lightcycle når de taster inn en kode. Regissør Joseph Kosinkski forklarer: “Batongen er lommekniven i denne verdenen.”

[bilde]2010/50/6494[/bilde]

Ziggy Stardust
Det prangende programmet Castor (Michael Sheen) som eier End of the Line Club, er glorete, skamløst og heller suspekt. Er han en venn eller fiende? Den ultimative entertaineren Castor er basert på en rekke inspirerende entertainere, inkludert – ja, du har gjettet riktig – Ziggy Stardust.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse