Annonse
Når halen logrer med hunden, som filmen heter på norsk er en satirisk komedie om hvor lett man lar seg påvirke av media. Og det er sant som det sies: Media er makt.

USA’s president står for gjenvalg. Med bare få dager igjen til valget slippes bomben: Han har tukla med en 14-årig 4H jente. Og det sier seg vel selv at dette ikke lover bra med tanke på folkets stemmer. Men, presidentens PR-team vet råd, og de søker hjelp hos rådgiveren Connie, spilt av De Niro. Han vet hva som må gjøres, men det kreves et godt manus for å ro det hele i land. Derfor tar de kontakt med den kjente tv-produsenten Motss, spilt av Hoffman.

Disse to, sammen med presidentens PR-sjef (Heche) kokkelerer sammen en historie om sykdom og krig. For en unnskyldning må jo presidenten ha for ikke å returnere hjem og forklare anklagene mot seg. Så ved hjelp av moderne teknologi og tv unnskyldes presidentens manglende tilstedeværelse med krig mot Albania. Ingen enkel sak å skulle overbevise folket og presidentens motstander i valget at dette er et faktum. Og som om ikke det var nok, må de også få jobben unnagjort før CIA og FBI får sukk for seg.

Filmen er absolutt underholdende, med et hint av realisme. Gode skuespillere, kjappe replikker og manuset gjør denne filmen til en man kan se med jevne mellomrom. Den byr tidvis på hylende latter, og at det skyldes De Niro og Hoffman er det liten tvil om. Dette er menn som innehar gode skuespillertalenter og Anne Heche blir nesten slitsom som vedheng på disse to gutta. Men for all del, hun har da gjort verre jobb.

Der Hoffman er lett nevrotisk, selvopptatt og en smule pompøs, er De Niro rolig og fattet. Og filmen er en herlig ironisering av amerikansk media, politikere og naivitet. Den har gode detaljer og den lille brodden som filmen inneholder blir mer humoristisk enn spiss, noe man absolutt kan like.

Etter at produksjonen av filmen startet og før den kom ut, ble daværende president Bill Clinton involvert i en sexskandale med Monica Levinsky i det Ovale rommet, i tillegg til at han truet med en militæraksjon mot Irak.

”A good plan today is better than a perfect plan tomorrow.”

Terningkast 5
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse