Annonse

Filminfo og video

The Time Traveler's Wife

The Time Traveler’s Wife er en film basert på boka ved samme navn, skrevet av Audrey Niffenegger i 2003. Jeg hadde hørt både positive og negative omtaler av denne filmen, og var spent på å se den selv.

Filmen handler om Henry som er en tidsreisende. Første gang han møter Clare er når hun er en liten pike, og etter hvert som hun vokser opp møter hun ham stadig vekk. De elsker hverandre, og filmen handler om hvordan det er for Clare å være kona til en tidsreisende, både de positive og de negative sidene ved det.

Min første tanke da jeg satte på filmen, og hadde sett tre minutter, var, ”Herlighet, så utrolig teit.” For selv om filmen på en måte er nødt til å begynne slik den gjør, er det ikke å komme ifra at den er typisk, kjedelig og rett og slett ganske dårlig. Dette gjorde at forhåpningene om filmen ikke var spesielt gode.

Heldigvis fortsatte den ikke i samme retning. Det skal sies at filmen var ekstremt forvirrende, og for meg gav den ikke mye mening, hvertfall ikke til å begynne med. Dette gjorde at den blei en mye dårligere film, fordi man aldri fikk noen ”åpenbaring” om hva det var som faktisk foregikk. Jeg tror derfor ikke den vil gi mer mening dersom jeg ser den en gang til, og det er skuffende. Det er sikkert enklere å følge med dersom man har lest boka, uten at jeg kan si det sikkert, men som film er det vanskelig å vite hvilke årstall og tidspunkter Henry – og seeren – befinner seg.

Det er flere negative punkter ved filmen jeg ønsker å treffe fram, og det er blant annet den dårlige dialogen. Manusforfatteren har ikke gjort en særlig god jobb, og filmen framstår som billig og uten kvalitet. Men selv om manuset hadde vært bedre, ville det fortsatt vært ting å klage på. Kanskje er det slik i boka også, kanskje ikke, men som film fikk man aldri noen ordentlig tidslinje ting foregikk. Dette var forstyrrende, og gjorde at det var vanskelig å følge med. Jeg synes også filmen fant sted over for lang tid for at den kunne være bra, og det gjør at man mister virkelighetsfølelsen over den, og gjør det som skjer i filmen utroverdig. Den bærer innmari preg av å være basert på en bok, og den burde kanskje holdt seg til å kun finnes i bokhyllene.

Men jeg vil likevel også trekke fram at filmen var bra lagd med måten Henry forsvinner, og det var kun én gang som jeg merka at det virka falskt. Det er en svært fin film visuelt. Slik som filmen ellers er, kunne man nesten ikke forvente det. Ellers er også skuespillerne veldig flinke, Eric Bana og Rachel McAdams. Jeg tror ikke noen andre hadde kunnet spille disse rollene bedre, for selv om replikkene er dårlige, har man lite annet valg enn å tro på dem som framfører dem.

Filmen er alt i alt veldig fin, og veldig rørende. Den gav meg flere spark i magen underveis, ting jeg ikke hadde forventa. Men det er også en ganske så kjedelig film, den bringer ikke noe særlig nytt materiale ut på lerretet. Den er på mange måter kun en dårlig romantisk film. Jeg sitter igjen etter å ha sett den med tårer i øynene, men uten egentlig å ha noe å bringe med meg videre – og jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg er blitt fortalt historien. Jeg sitter igjen med ønsket om å lese boka, fordi det tross alt var en fin historie, og jeg ønsker å få den bedre fortalt enn hva filmen gjorde – for filmen, den er billig underholdning og et håp for filmbransjen om å tjene mer penger, men er dessverre ikke mer enn det.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse