Annonse

Filminfo og video

The Social Network

Året 2010 har vært et usedvanlig godt filmår noe Golden Globe nominasjonene reflekterer. Alt fra nyskapende og originale Inception til lavmælte biografier om skapere av sosiale medier er representert. Vi gir deg her en liten liste over årets Golden Globe favoritter.


The Social Network
Filmen The Social network har høstet hele 6 nominasjoner i år. Deriblant er David Fincher nominert for beste drama film og beste regissør. Aaron Sorkin har mottatt nominasjon for manus, men her blir det nok hard kniving med Inception som har et ekstremt velutviklet manus. Jesse Eisenberg er nominert i kategorien for beste mannlige hovedrolle og Andrew Garfield er nominert som beste birolle. Filmen har dessuten mottatt en nominasjon for beste score, men er i denne kategorien oppe imot storheter som Danny Elfman og Hans Zimmer.


Inception
En av filmene som er ventet å høste inn en god del priser både glober og statuetter, er Inception med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Den har en original historie som har gitt manusforfatteren og regissøren Christopher Nolan to nominasjoner. Hans Zimmer har fått nominasjon for original Score. Dessverre har ingen av de som spiller i filmen mottatt noen nominasjoner for sine prestasjoner noe undertegnede finner litt rart da skuespillerprestasjonene her er ekstremt bra. Det er et tøft manus å forholde seg til og kunne utføre med troverdighet.


The Tourist
Angeline Jolie og Johnny Depp spiller sammen i The tourist som også har høstet flere nominasjoner til årets Golden globe. Det er ikke overraskende fordi dette er en perle av en film som vi nok kommer til å høre mye om neste månedene. Johnny Depp har fortjent nok karret seg til to nominasjoner i kategorien beste mannlige skuespiller, både for The tourist og Alice in Wonderland. Men det skal sies hans prestasjoner i The tourist er ti ganger bedre enn Alice in Wonderland, han spiller en veldig annerledes rolle her. Angelina Jolie har fått en nominasjon i kategorien beste kvinnelige skuespiller i komedie eller musikal for sin jobb i The tourist. Dette er heller ikke et sjokk for hun gjør en fabelaktig jobb. Filmen er også nominert til beste film i kategorien komedie eller musikal.


The Kings speech
Tom Hoopers The Kings speech med Colin Firth og Helena Bonham Carter i hovedrollene er en av de absolutt største favorittene. De har fått nominasjoner for beste manus, beste film, beste regissør, beste kvinnelige birolle, beste mannlige birolle og beste skuespiller. Colin Firth har lang tid på lerretet og han klarer stort sett å imponere med sine prestasjoner om han ikke alltid imponerer med sine rollevalg. Helena Bonham Carter er i og for seg en fantastisk skuespiller som ofte spiller veldig typete roller, så det skal bli interessant å se henne i en litt mer lavmælt rolle.


The Fighter
Denne har ikke kommet til det norske lerretet enda, og blir ikke å se før i februar. Den spås allikevel mange priser på både Golden Globe og Oscar utdelingen. Den er blant annet nominert for beste drama, beste skuespiller, 2 ganger beste kvinnelige birolle og beste mannlige birolle. David O. Russel har også hanket inn en nominasjon for beste regissør. Ser man på castingen i denne filmen så ser man at det er ganske bra skuespillere som er satt sammen noe som lover bra.

Filmforumet spår at følgende vinner i sine kategorier
Beste film: The King’s speech

Beste kvinnelige skuespiller i film: Natalie Portman for sin rolle i Black Swan.

Beste skuespiller i film: Jesse Eisenberg i The Social Network

Beste komedie/musikal: The tourist med Angelina Jolie og Johnny Depp.

Beste kvinnelige skuespiller i komedie/musikal: Anne Hathaway i Love and other drugs

Beste skuespiller i komedie/musikal: Hater å måtte si det siden Gyllenhaal er en favoritt her, men tror Johnny Depp stikker av med prisen for sin rolle i The tourist.

Beste kvinnelige birolle: Helena Bonham Carter for sin rolle i The Kings speech.

Beste mannlige birolle: Dette må bli Jeremy Renner for sin rolle i The town.

Beste animerte: Toy story 3

Beste utenlandske: Biutiful fra Mexico/spania.

Beste regissør: David Fincher for the Social network.

Beste manus: Christopher Nolan for Inception.

Beste score: Danny Elfman for Alice in Wonderland

Beste originale sang: You havent seen the last of me av Cher I Burlesque.


http://www.goldenglobes.org
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse