Annonse

Filminfo og video

The Unit - sesong 3

’Snake Doc’, ’Dirt Diver’, ’Betty Blue’, ‘Hammerhead’ og ‘Cool Breeze’ er tilbake. Men alt er kanskje ikke så fryd og gammen som de helst vil at det skal være. I slutten av andre sesong foretok gjengen i Enheten noen handlinger som gjorde dem til ”forrædere” for landet, uten at de skjønner hvorfor. Men gutta gir ikke opp, og prøver sitt beste på å finne ut hva som har ført dem ut i problemene de nå er i.

Det er ingen stor avsløring å fortelle at alle sammen blir benådet og kommer tilbake til Enheten. Guttene kan igjen fly verden rundt og være helter, mens jentene fortsetter sin lille gruppe. Alt er dessverre ikke bare fryd og gammen for enheten denne sesongen (heller). I en meget sterk episode hvor heltene plutselig blir fremstilt på en mye mindre positiv måte, blir de nødt til å drepe sivile personer.

Dette skapte stort opprør i USA da den episoden ble vist, for helter gjør ikke noe galt. Selv syntes jeg dette er noe som gjør at serien er så god som den er, den viser et sant bilde av hvordan krig føres, og noen ganger må man bare regne med sivile tap. Dette går selvfølgelig hardt inn på guttene og kanskje slår karmaen tilbake da gruppen mister en av sine menn.

Serien er utrolig velspilt og handlingene mer eller mindre troverdige. Litt Hollywoodisert er det selvfølgelig, men for at man skal rekke å ha plass til alt innenfor 42 minutter (de har 18 minutter med pause på en time i USA) så er man nødt til å ”forhaste” seg litt gjennom sakene. Noen ganger blir jeg litt småirritert over skytescenene hvor våre helter løper gjennom en ildskur uten å bli truffet, mens de selv treffer skurkene på første forsøk. De tåler også fryktelig mye, for når de først blir truffet er de oppe og går igjen nesten like raskt som de skulle bli stukket med en nål.

Men det tar allikevel ikke fra meg gleden over å se en god kvalitetsunderholdning. Med skuffende 11 episoder denne sesongen (mye takket være skriverstreiken i Hollywood på denne tiden) gikk det veldig raskt å pløye gjennom alle episodene. Dette er en serie jeg absolutt kan anbefale at du titter på.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse